I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Zrenjaninski odbornici će na sednicama koristiti tablet računare

Lokalna samouprava u Zrenjaninu uvodi elektroniku u zasedanja gradske Skupštine, potvrdio je šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Oliver Mitrović.

tablet

– Sprovedena je javna nabavka za kupovinu opreme, a sredstva su obezbeđena iz projekta grada i Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj „Banat“. Zrenjanin će biti prva lokalna samouprava u Srbiji koja uvodi elektronski način zasedanja, a uštede će biti velike, tvrdi Oliver Mitrović, uz napomenu da će svaki odbornik dobiti svoj tablet uređaj, na kojem će mu elektronski biti prosleđen materijal za sednicu, ali i putem kojeg će i glasati.

– Dosadašnja praksa bila je da se štampani materijal doprema na kućnu adresu svakog odbornika, a kada su na dnevnom redu zasedanja bili, na primer, budžetski izveštaji javnih preduzeća, u pitanju su bile stotine listova štampanog materijala. Nakon uvođenja elektronskih sednica neće biti potrebe ni za klasičnim prebrojavanjem glasova – napominje Mitrović.

PerSu marketi

Odbornici bi već od druge polovine godine mogli da, umesto gomila papira, na sednice donose samo tablet uređaje.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Izvor: Blic.rs/Sl. Surla

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh