I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninski lekari obeležili svoju slavu Sveti vrači Kozma i Damjan

Služenjem svete liturgije i svečanim rezanjem slavskog kolača u mnogim pravoslavim hramovima obeležena je slava Sveti vrači Kozma i Damjan.

Ovi sveci slave se i smatraju zaštitnicima lekarske i nekih drugih profesija, a i ove godine obeležena je u organizaciji Podružnice lekara Zrenjanin. Svetu liturgiju u hramu Uspenja presvete Bogorodice služili su sveštenici Radivoj Nađalin i Petar Ilić.

Prema predanju, svetitelji su pomagali i lečili ljude, ne tražeći zauzvrat ništa „radi dobitka i bogaćenja, već Boga radi“, pa su u narodu poznati i kao sveti besrebrenici.

I Taxi Zrenjanin

dr Sanja Đurin i dr Bojana Vještica – kume slave Sveti Kozma i Damjan

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 – Sveti Kozma i Damjan su imali dar od Boga da isceljuju, a mi se trudimo da našim pacijentima pomognemo i da učestvujemo u održavanju zdravlja svih građana. Svako od lekara u tom smislu ulaže celog sebe i zato na ovaj dan odajemo počast našoj profesiji – izjavila je kuma slave dr Sanja Đurin načelnica internog odeljenja, čestitajući slavu svim lekarima i vernicima.

Kumstvo slave za sledeću godinu preuzela je dr Bojana Vještica lekarka u Domu zdravlja i predsednica podružnice Društva lekara Zrenjanin.

– Koristim priliku da svim koleginicama i kolegama čestitam lekarsku slavu kao i svima koji je slave. To je zajednička slava svih ljudi koji dele i svojim životom ispovedaju one vrednosti koje su Sveti Kozma i Damjan svojim životom ispovedali. Trudiću se da ove godina prođe upravo u isticanju tih vrednosti po kojima su lekari poznati i zbog čega u svakom društvu imaju ili bi trebalo da imaju posebno mesto – izjavila je doktorka Bojana Vještica.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh