I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninski biciklisti poručuju: Uredite biciklističku stazu na magistrali

Deo biciklističke staze uz magistralu (Bulevar Milutina Milankovića) već duže vreme je u nezavidnom stanju. Naročito su problematični oni delovi staze koje je korenje obližnjih platana podiglo do te mere da je nemoguće voziti bicikl. Neformalna grupa biciklista „Kritična masa”, koja krajem svakog meseca grupnom vožnjom skreće pažnju na to da su biciklisti neizostavan činilac u saobraćaju, svoje 22. okupljanje posvetila je ovom problemu.

kriticna masa zrenjanin

– Grbe koje su se pojavile tu, stoje već duže vreme i za sada ne vidimo da postoji strategija prema kojoj bi se taj problem trajnije rešio. Pohvaljujemo to što je deo biciklističke staze na Bagljašu sređen, ali preostao je veliki deo na magistrali koji muči zrenjaninske bicikliste. Suština je u tome da je ovo sve nastalo zbog toga što se prostorno-planska regulativa nije donosila ispravno i upotrebljavane su biljne vrste koje svojim korenom izdižu stazu i zbog toga smo danas došli do ovakve situacije. Ta praksa se na žalost i dalje sprovodi jer imamo primer sađenja sibirskog bresta pored biciklističke staze prema Aradcu i to bi moglo da dovede do sličnih problema – izjavio je Željan Popov iz „Krtične mase”.

kriticna masa zrenjanin

I Taxi Zrenjanin

Biciklističke staze na magistrali su ono ono što je trenutno najuočljivije većini biciklista u gradu i što ih sputava da normalno koriste svoje dvotočkaše. Grupnim vožnjama oni izražavaju svoj stav, a kako kažu, povodom problema sa stazama biće preduzeti i konkretniji koraci.

– Uslediće i dopis gradu u kojem ćemo konkretno navesti najveće probleme za bicikliste u Zrenjaninu. Osim sa gradom, želimo i da komuniciramo i sa svim drugim biciklistima kako bi napravili zajednički front koji bi za cilj imao da biciklistički saobraćaj bude ugodniji, življi i dominantniji – dodaje Željan Popov.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

kriticna masa zrenjanin

Biciklisti su prešli rutu dužine oko 10 kilometara, a išli su delom magistrale, gde su simbolično postavili oznake na oštećenoj stazi, zatim oko parka na Šećerani, a vožnja je završena u Plankovoj bašti gde su se biciklisti priključili festivalu „Zdrav život”.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh