I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninske „Vetruške“ za decu i roditelje

Roditeljstvo danas podrazumeva niz sposobnosti, veština i obaveza koje mlade roditelje mogu dovesti u situaciju da posumnjaju u sebe i svoje kvalitete. Današnje vreme nameće određen tempo života koji nimalo nije lak, kako fizički tako i materijalno. Decu i roditelje najbolje razumeju oni koji su u stalnom kontaktu sa njima -prosvetni radnici. Učiteljice Tatjana Čihorić Šerfeze i Dragana Vujičić osmislile su program podrške roditeljima u razvoju tela i uma deteta – Vetruške.

Vetruške će pokazati roditeljima na  koji način mogu da iskoriste sopstvene kapacitete i uspeju da kod dece razviju mentalne i fizičke sposobnosti. Ove sposobnosti predstavljaju pripremu za školu i u toku školovanja sigurnu alatku sa kojom dete (i roditelj) mogu uspešno da savladaju zahteve koje nameću škola i društvo. Najveća dobit je povezivanje roditelja i deteta, sticanje obostrane sigurnosti, samopouzdanja, a ceo proces odvija se u domu, gde se dete i roditelj osećaju najsigurnije i najkomotnije. Snažan roditelj i snažno dete zapravo čine zdravu porodicu, kaže Tatjana Čihorić Šerfeze.

Naziv ovog korisog programa, simbolizuje upravo savremeni način života.

I Taxi Zrenjanin

-Vetruška je ptica grabljivica iz porodice sokolova. Gradska ptica koja se gnezdi na krovovima zgrada. Veoma korisna ptica koja se hrani glodarima i miševima. Ime je dobila po savršenom načinu letenja jer maksimalno koristi vazdušnu struju. Ne gradi gnezda i ne remeti fasade zgrada, već koristi prirodan zaklon. O mladima brinu oba roditelja, mužjak donosi hranu, a ženka formira zalogaje koje daje ptićima, dodaje naša sagovornica.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Kako Vetruške rade?

-Sistem rada su radionice sa roditeljima i decom. Radioničarski rad podrazumeva da učestvuju i roditelji i deca. Radionicu vodimo Dragana Vujičić i ja, obe smo profesori razredne nastave sa 20 godina radnog iskustva. Broj učesnika je do 15 roditelja sa svojom decom (1,2 3,…). Uzrast  dece od 3 do 10 godina. Trajanje radionice je 90 minuta. Potrebni su im samo prostirka za vežbe na podu (peškir, ćebence, prostirkaza plažu i slično) i dobro raspoloženje, zaključuje uz osmeh Tatjana Čihorić Šerfeze.

 

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh