I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninska škola pobednik eko kviza “Prljavo ili čisto – nije isto”

Osnovna škola “2. oktobar” iz Zrenjanina pobednik je republičkog takmičenja, eko kviza “Prljavo ili čisto – nije isto” koju su organizovali grad Beograd i JKP “Gradska čistoća”.

Škola iz Zrenjanina u finalu je bila bolja od OŠ „Stevan Sremac” iz Borče, OŠ „1. maj” iz Vranja i OŠ „Takovski ustanak” iz Gornjeg Milanovca.

Ovaj eko kviz namenjen osnovcima od petog do osmog razreda, tokom 2017. godine sprovodila su JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin i JKP “Gradska čistoća”. Reč je o edukativnom kvizu čiji je cilj podizanje nivoa svesti učenika osnovnih škola o značaju životne sredine i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji. Kviz je bio namenjen školama na teritoriji grada Zrenjanina i naseljenih mesta.

Fordomanija

-Naše preduzeće je do sada dosta toga uradilo, i trudimo se i dalje da naša životna sredina bude što čistija. Međutim, to ne možemo sami, potrebni su nam i naši sugrađani, da se zajedno borimo za zdraviju životnu sredinu. Svi moramo biti svesni koliko je važno da negujemo prirodu i čuvamo je, jer će na taj način u čistom i zdravom gradu biti zdraviji život svih njegovih građana. Zbog toga je jako bitno da se naši najmlađi sugrađani informišu o pravilnom odlaganju otpada, reciklaži, ekologiji i svemu onom što je bitno da bi očuvali životnu sredinu, rekao je Zoran Protić, direktor JKP “Čistoća i zelenilo” Zrenjanin.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Za učešće u Eko kvizu u Zrenjaninu prijavilo devet škola, od toga osam iz naseljenih mesta i jedna škola iz grada. Eko kviz u Zrenjaninu zvanično je započet 06.04.2017., a u finale za republičko takmičenje u Beogradu, plasirala se OŠ “2. oktobar iz “ Zrenjanina. Domaćin narednog eko kviza biće naš grad.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh