I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninska filharmonija vežba za 17. novembar – na probi danas Bože pravde, Tamo daleko, Vostani Serbije…

Povodom obeležavanja stogodišnjice od oslobođenja grada Zrenjanina u Prvom svetskom ratu 1918. godine, koji se obeležava i kao Praznik grada, Zrenjaninska filharmonija će u subotu, 17. novembra u 20 časova u Kristalnoj dvorani, održati koncert zajedno sa solistima svetskog renomea – operskom divom Jadrankom Jovanović i virtuozom na fruli Borom Dugićem.

Pored njih, nastupiće i hor srednje Muzičke škole „Josif Marinković“, kao i horovi „Pannonica“ i „Prepodobni Rafailo Banatski“, dok će im se u nekim numerama priključiti i Gradski dečiji hor.

Detalj sa današnje probe

-Naš grad je prepoznatljiv po horovima i njihovim nastupom želimo da Praznik grada učinimo još svečanijim. Publika će tokom večeri imati priliku da uživa u raznovrsnim pesmama, a akcenat će biti stavljen na dela domaćih kompozitora i na poznate kompozicije sa srpskim melosom – Bože pravde, Tamo daleko, Vostani Serbije, Srpkinja, i na mnoge druge – rekao je za naš portal Roman Bugar, direktor Zrenjaninske filharmonije.

PerSu marketi

Ovo je prvi put da će Zrenjaninska filharmonija nastupiti u Kristalnoj dvorani. Bugar je izrazio nadu da će ljubitelji i poštovaoci njihovih nastupa još jednom doći u velikom broju, imajući u vidu činjenicu da su pre dva i po meseca četvrti put zaredom nastupili na manifestaciji „Dani piva“, gde je ove godine – prema procenama organizatora – bilo prisutno oko 25.000 ljudi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Koncert povodom obeležavanja stogodišnjice od oslobođenja grada Zrenjanina u Prvom svetskom ratu je poklon grada i ulaz će biti slobodan.

KONCERT ZRENJANINSKOG KAMERNOG ORKESTRA 21. i 22. U NOVOM SADU I ZRENJANINU

Zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, članovi Zrenjaninskog kamernog orkestra održaće dva koncerta – 21. novembra u Novom Sadu (Gradska kuća) i 22. novembra u Zrenjaninu (Kulturni centar Zrenjanin).

Gost solista biće jedan od najboljih cimbalista na svetu, Đani Linka.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh