I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninska filharmonija i Bela Mavrak sutra na Trgu slobode

Zrenjaninska filharmonija nastupiće 30. avgusta u 21 čas na Trgu slobode, četvrtu godinu zaredom u okviru tradicionalne manifestacije „Dani piva”. Posebnu čar ovom događaju pod otvorenim nebom daće nastup svetski poznatog tenora, Bele Mavraka. Na sceni će biti i Novosadski Big Band.

Ove godine događaj će dodatno dobiti na značaju činjenicom da će Radio televizija Vojvodine i Radio televizija Srbije direktno prenositi atmosferu sa zrenjaninskog trga.

U prethodne tri godine muzičari Zrenjaninske filharmonije izvodili su raznovrstan repertoar (Verdi, Pučini, Štraus..), a najaviše pažnje i oduševljenja izazvali su koncerti sa muzikom iz stranih filmova, a zatim i iz filmova domaće kinematografije. Ove godine, filharmonija će izvoditi disko muziku.

Fordomanija

Interesantno je da se upravo nastupima na Trgu slobode, kao deo „Dana piva”, filharmonija vratila na velika vrata i pobudila interesovanje Zrenjaninaca za klasičnu muziku. Iako je delovalo nespojivo i nezamislivo, muzičari, ali i publika koja se svake godine odaziva u sve većem broju, pokazali su da je ova vrsta događaja i muzike odavno bila potrebna i da pivskoj fešti daje posebnu esenciju.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Kompletan program 33. Dana piva

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh