I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Godina za istoriju – prve tri koronarografije u zrenjaninskoj bolnici

Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ obeležila je 122. godišnjicu od početka rada i pružanja zdravstvenih usluga stanovnicima Srednjeg Banata.

Godišnjica je obeležena prigodnom svečanošću u prostorijama bolnice, u prisustvu brojnih lekara i medicinskih tehničara. Prisutnima se obratila v.d. direktora dr Ivana Tešić.

– U ovoj godini možemo da se pohvalimo još jednim bitnim datumom koji će ući u istoriju zrenjaninske bolnice. To je 23. oktobar, dan kada su u našoj ustanovi urađene prve tri koronarografije. Angio sala je počela da radi, a njeno zvanično otvaranje očekujemo u narednoj godini, kao i proširenje rada. Osim koronarografije započećemo i ugradnju stentova za elektivne pacijente, rekla je dr Tešić.

I Taxi Zrenjanin

Svečanosti je prisustvovao zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Saša Santovac.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Za izgradnju nove bolnice građani su putem nekoliko samodoprinosa izdvojili oko 50 miliona evra. Danas ova zdravstvena ustanova može da pokrije potrebe oko 200.000 stanovnika Srednjeg Banata. Lokalna samouprava se trudila i tokom 2017. godine da pomogne koliko može, pa smo tako učestvovali u opremanju prostora za angio salu. To je naše opredeljenje, da ulažemo u zdravstvo, u bolje uslove za lečenje, rekao je Santovac.

Tokom svečanosti uručeno je 76 priznanja lekarima i osoblju koji su u bolnici zaposleni 25, 30 i 35 godina.

Foto: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh