I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninska biblioteka otvorila „E-biblioučionicu“

U okviru Dečjeg odeljenja Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, otvorena je E- biblioučionica. Osnovana je sa ciljem da se realizuje edukacija dece i starijih sugrađana kroz prilagođavanje tehnološkim i društvenim promenama, u cilju efikasnijeg prenosa znanja i informacija. 

„E-Biblioučionica je projekat koji realizuju bibliotekarke dečjeg odeljenja, u saradnji sa informatičarem. Namenjena je deci iz osnovnih škola. Želja je da ih na prvom mestu vratimo knjizi, i što češćim posetama ustanovi kulture. Druga namera je produbljivanje saradnje sa drugim ustanovama kulture, sa kojima već dugo sarađujemo. Projekat je u potpunosti realizovan zahvaljujući sredstvima dobijenih od Ministarstva kulture i informisanja republike Srbije. Dobili smo računare, laptop, televizor velike dijagonale i multifunkcijsku štampač. Namera nam je da naučimo decu, kako da pretražuju referensnu zbirku u vidu leksikona, rečnika i enciklopedija.  Uputićemo ih usnalaženje po indeksima, i po registrima.  Učićemo ih i kako da te informacije prenesu u digitalni oblik, da skeniraju, i predstave kroz powerpoint prezentaciju. Zamišljeno je da se rad odvija u manjim grupama. Spremni smo da im pomognemo u skoro svim oblastima, jer je naš fond knjiga jako bogat. Uz bibliotekara, korisnici bi razvili veštinu korišćenja štampane i elektronske građe, a uz pomoć informatičara i predmetnog nastavnika, bi obradili nastavne jedinice, van okruženja učionice.“- istakla je diplomirani bibliotekar dečjeg odeljenja Maja Kačarić

Fordomanija

Učionica i za starije

Pored dece,  radionice će obuhvatati i stariju populaciju koja, radi lakše komunikacije sa mladima, sve češće iskazuje potrebe i želju za poznavanjem i korišćenjem interneta. Biće određena dva termina nedeljno u večernjim časovima, kada će dolaziti. U terminima će moći da nauče sve što žele, a što je povezano za internet i komunikacione tehnologije.

Gosti na otvaranju su bili učenici četvrtog razreda Osnovne škole „Servo Mihalj“. 

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh