I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninska biblioteka otvorila „E-biblioučionicu“

U okviru Dečjeg odeljenja Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, otvorena je E- biblioučionica. Osnovana je sa ciljem da se realizuje edukacija dece i starijih sugrađana kroz prilagođavanje tehnološkim i društvenim promenama, u cilju efikasnijeg prenosa znanja i informacija. 

„E-Biblioučionica je projekat koji realizuju bibliotekarke dečjeg odeljenja, u saradnji sa informatičarem. Namenjena je deci iz osnovnih škola. Želja je da ih na prvom mestu vratimo knjizi, i što češćim posetama ustanovi kulture. Druga namera je produbljivanje saradnje sa drugim ustanovama kulture, sa kojima već dugo sarađujemo. Projekat je u potpunosti realizovan zahvaljujući sredstvima dobijenih od Ministarstva kulture i informisanja republike Srbije. Dobili smo računare, laptop, televizor velike dijagonale i multifunkcijsku štampač. Namera nam je da naučimo decu, kako da pretražuju referensnu zbirku u vidu leksikona, rečnika i enciklopedija.  Uputićemo ih usnalaženje po indeksima, i po registrima.  Učićemo ih i kako da te informacije prenesu u digitalni oblik, da skeniraju, i predstave kroz powerpoint prezentaciju. Zamišljeno je da se rad odvija u manjim grupama. Spremni smo da im pomognemo u skoro svim oblastima, jer je naš fond knjiga jako bogat. Uz bibliotekara, korisnici bi razvili veštinu korišćenja štampane i elektronske građe, a uz pomoć informatičara i predmetnog nastavnika, bi obradili nastavne jedinice, van okruženja učionice.“- istakla je diplomirani bibliotekar dečjeg odeljenja Maja Kačarić

I Taxi Zrenjanin

Učionica i za starije

Pored dece,  radionice će obuhvatati i stariju populaciju koja, radi lakše komunikacije sa mladima, sve češće iskazuje potrebe i želju za poznavanjem i korišćenjem interneta. Biće određena dva termina nedeljno u večernjim časovima, kada će dolaziti. U terminima će moći da nauče sve što žele, a što je povezano za internet i komunikacione tehnologije.

Gosti na otvaranju su bili učenici četvrtog razreda Osnovne škole „Servo Mihalj“. 

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh