I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninka ulazi u „Čistoću i zelenilo“

Ekološka zadruga  “ Zrenjaninka “ biće integrisana u JKP “ Čistoća i zelenilo “ – odlučeno je na današnjem sastanku u Gradskoj upravi kojem su pored gradonačelnika Ivana Bošnjaka prisustvovali i Radomir Kukobat, direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, Marko Gvozdenović, predsednik Udruženja izbeglica, Milan Mrkobrad, odbornik u Skupštini grada i Danica Pavić, jedna od bivših zaposlenih. Kako je saopšteno, ceo postupak će biti izveden u skladu sa zakonom i Memorandumom razumevanja koji je potpisan između  Visokog sekretarijata UN za izbeglice, Fonda za pružanje pomoći izbeglim licima i Grada Zrenjanina, septembra prošle godine.
Podsećamo, projekat UNHCR-a je istekao nakon šest meseci a „Zrenjaninka “ je pokušala da izbori na mesto na tržištu. Cilj zadruge je bio da se uposle izbegla lica koja bi ostvarivala zarade od prikupljanja i presovanja plastične ambalaže pripremajući je za reciklažni proces. Uprkos perspektivi ove delatnosti pa čak i sredstvima obezbeđenim od strane Nacionalne filijale za zapošljavanje, u firmi nije ostao ni jedan zaposleni dok je direktor zadruge u sudskom postupku zbog sumnje da je proneverio novac i zloupotrebio službeni položaj.
Ovim potezom će verovatno biti i rešeno pitanje žutih kontejnera za sakupljanje PET-a,  koje već duže vreme niko ne prazni i u koje građani umesto plastične ambalaže, ubacuju smeće.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh