I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjanincima predstavljeni turistički potencijali Kikinde (FOTO)

U okviru ovogodišnje manifestacije „Banatska bajka – Leto u Gradskoj bašti“, članovi Kancelarije za turizam grada Kikinde predstavili su u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu, turističke potencijale svog grada i okolnih naseljenih mesta.

Prisutne je ispred Kancelarije za turizam grada Kikinde pozdravila Jasmina Milankov, zahvalivši se organizatorima na srdačnom pozivu i prilici da građanima Zrenjanina pokažu one prednosti ovog severnobanatskog grada, koje mogu da im posluže kao motiv više da posete Kikindu.

Prema rečima organizatora za razvoj i primenu turističkih proizvoda Turističke organizacije grada Zrenjanina, Jaroslava Stevanova, sa gostima iz Kikinde se razgovaralo i o zajedničkim projektima i promociji na raznim sajmovima, s ciljem da se potencijalnim turistima ponude jedinstveni turistički proizvodi.

PerSu marketi

-Zahvaljujući uspešnoj saradnji kroz turizam, vidimo šansu i za ekonomski napredak naša dva komšijska grada. Jedan od prvih koraka ka tome biće i organizovana poseta Zrenjaninaca manifestaciji „Dani ludaje“ sredinom septembra meseca – dodao je Stevanov.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

OD 20. DO 23. SEPTEMBRA – TRADICIONALNI „DANI LUDAJE“ U KIKINDI

Jedna od najprepoznatljivijih i najposećenijih dešavanja na koju su Kikinđani veoma ponosni jesu „Dani ludaje“.

Ova tradicionalna manifestacija će ove godine biti organizovana po 33. put, a domaćini pozivaju sve posetioce da „ako žele da dožive atmosferu banatskog fruštuka, gostinske sobe, evropskog kutka i da učestvuju u izboru najteže i najduže bundeve, neka posete Kikindu od 20. do 23. septembra“.

Kako bi dočarale samo deo atmosfere sa ovog događaja, vredne Kikinđanke su Zrenjanincima pripremile i podelile ukusne pite od bundeve.

ŽENSKA PEVAČKA GRUPA „MELIZMI“ NEGUJE BANATSKU TRADICIJU

Ženska pevačka grupa „Melizmi“ aktivno deluje već 13 godina, a poslednjih osam godina nastupa pod okriljem Akademskog društva za negovanje muzike (ADZNM) „Gusle“ iz Kikinde.

Dobitnice su više domaćih i međunarodnih priznanja, a prepoznatljive su po etno-pesmama Banata i Srbije.

Sinoćnim nastupom u Baroknoj sali, pobrale su simpatije publike i organizatora, čime su postavile temelj za nova prijateljstva i buduću saradnju između folklornih grupa, horova i solista sa teritorije grada Zrenjanina i Kikinde.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh