I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninci su veliki humanitarci – za Ljiljanu Lučić prikupljeno oko 75.000 dinara

Stanovnici Zrenjanina još jednom su pokazali da nisu imuni na tuđu muku i probleme. Na humanitarnom koncertu posvećenom studentkinji Ljiljani Lučić, koja je od svoje druge godine u kolicima, prikupljeno je 75.310 dinara. Zrenjaninci su se pozivu na koncert odazvali u velikom broju.

I Taxi Zrenjanin

Bioskopska sala na Bagljašu nije mogla da prihvati sve goste koji su došli na humanitarni koncert koji je za cilj imao da se prikupe sredstva za pomoć Ljiljani Lučić. Tako su mnogi ostali ispred vrata sale, ali su strpljivo stajali u redu da ubace prilog u kutiju koja je bila postavljena blizu ulaza.

“Nisam očekivala ovoliki odziv sugrađana. Zaista je sala bila prepuna. Koncert je bio fantastičan. Šteta je jedino što Ljilja nije bila tu. Bila je sprečena zbog obaveza na fakultetu. Mi smo tu jasno podvukli crtu. Bilo šta da se dešava, sa predavanja nema da se izostaje. Fakultet je prioritet. Slikali smo i snimali pa ćemo joj preneti utiske. Mi smo se tokom prepodneva videle, kada je imala pauzu i ona zna da se ovo dešava u njeno ime i zahvaljuje se svima koji su joj na ovakav način iskazali podršku“, kaže Ljiljana Pardanjac, nekadašnja učiteljica Ljiljane Lučić.

Zrenjaninci kao humanitarci

Organizatori kažu da su prezadovoljni odzivom sugrađana. Ovakve akcije samo potvrđuju da su Zrenjaninci veliki humanitarci.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Ovo nam nije prvi put da realizujemo priredbe ovog tipa. Drago nam je da je poziv naišao na odjek i što su nas mediji i sredina u kojoj živimo i radimo podržali. Mislim da je svaka suma novca u ovom trenutku potrebna da bi Ljiljana nastavila svoje školovanje i koliko toliko svoj normalan život. Hvala veliko svim učesnicima, sugrađanima koji su donirali sredstva i medijima koji su nas podržali. Mislim da u našim ljudima ima osećaja. Dobra je stvar što su nam za ovako veliku posećenost bili zaduženi roditelji dece koja su učestvovala u programu. Spojili smo i lepo i humano. Oni su mogli da vide svoju dečicu, a istovremeno i da doniraju sredstva za Ljiljanu. Mi bismo voleli da je ovakvih akcija što manje, ali život i trenutak u kojem živimo donose ovakve stvari“, kaže Olivera Jović, učiteljica u osnovnoj školi Petar Petrović Njegoš i sekretar podružnice Crvenog krsta.

Tokom humanitarnog koncerta Zrenjaninci su donirali 75.310. dinara. Novac će biti uplaćen na poseban račun sa kojeg će Ljiljana moći da nabavlja ono što joj je potrebno za život i studiranje. Ljiljana Lučić je od svoje druge godine u invalidskim kolicima. I pored toga uspešno je završila osnovnu, a zatim i srednju školu i to sa odličnim uspehom. Trenutno je na studijama na fakultetu u našem gradu. Nedavno je ostala bez majke koja joj je bila oslonac i sada živi sa ocem koji je, takođe, osoba sa invaliditetom.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh