I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninci uspešno završili misiju pomoći manastiru Hilandar

Deo muškog Crkvenog hora „Sveti Arhangel Mihailo” iz Zrenjanina u sastavu Srđan Mojsin, Branislav Ikonov, Aleksandar Šljapić i Dragan Šuvakov, uspešno je završio ovogodišnju misiju pomaganja manastiru Hilandar. Vratili su se sa Svete gore iz manastira Kakovo u kojem su boravili, prezadovoljni urađenim poslom i prepuni utisaka.

Tokom ovogodišnjeg boravka, pomagali su u proširenju protivpožarnog puta, seči osušenih i popucalih stabala, farbanju ograde…

– Posao nije bio lak, ali smo znali šta nas čeka i sa zadovoljstvom smo radili sve poslove. Velika je čast biti na svetoj zemlji, među tim ljudima. Drugog dana našeg boravka posetio nas je Iguman manastira Hilandara, otac Metodije, i proveo sa nama predivno veče – rekao je Srđan Mojsin.

Fordomanija

Tokom praznika, i nedeljom koja je takođe neradna, posetili su Kavalu, predivan gradić sa još lepšom lukom, odakle kreću trajekti za ostrvo Tasos.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Poslednja dva dana, sami smo otišli u manastir Hilandar i tamo uživali dva dana, onako za svoju dušu, nakon čega smo se vratili u naš grad prepuni utisaka. Sa osmehom na licu obećali smo našim prijateljima, ocu Serafimu, Aci, Milanu, Vinku i Peri, da se dogodine opet vidimo. I naredne godine bićemo tim divnim ljudima na usluzi – zaključio je Srđan Mojsin.

Podsećamo, Manastir Hilandar stradao je 2004. godine u velikom požaru, od kada i neprestano traje obnova manastirskog kompleksa.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh