I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninci uspešno završili misiju pomoći manastiru Hilandar

Deo muškog Crkvenog hora „Sveti Arhangel Mihailo” iz Zrenjanina u sastavu Srđan Mojsin, Branislav Ikonov, Aleksandar Šljapić i Dragan Šuvakov, uspešno je završio ovogodišnju misiju pomaganja manastiru Hilandar. Vratili su se sa Svete gore iz manastira Kakovo u kojem su boravili, prezadovoljni urađenim poslom i prepuni utisaka.

Tokom ovogodišnjeg boravka, pomagali su u proširenju protivpožarnog puta, seči osušenih i popucalih stabala, farbanju ograde…

– Posao nije bio lak, ali smo znali šta nas čeka i sa zadovoljstvom smo radili sve poslove. Velika je čast biti na svetoj zemlji, među tim ljudima. Drugog dana našeg boravka posetio nas je Iguman manastira Hilandara, otac Metodije, i proveo sa nama predivno veče – rekao je Srđan Mojsin.

I Taxi Zrenjanin

Tokom praznika, i nedeljom koja je takođe neradna, posetili su Kavalu, predivan gradić sa još lepšom lukom, odakle kreću trajekti za ostrvo Tasos.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Poslednja dva dana, sami smo otišli u manastir Hilandar i tamo uživali dva dana, onako za svoju dušu, nakon čega smo se vratili u naš grad prepuni utisaka. Sa osmehom na licu obećali smo našim prijateljima, ocu Serafimu, Aci, Milanu, Vinku i Peri, da se dogodine opet vidimo. I naredne godine bićemo tim divnim ljudima na usluzi – zaključio je Srđan Mojsin.

Podsećamo, Manastir Hilandar stradao je 2004. godine u velikom požaru, od kada i neprestano traje obnova manastirskog kompleksa.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh