I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninci treću godinu zaredom pomažu manastiru Hilandar

Deo muškog Crkvenog hora „Sveti Arhangel Mihailo” iz Zrenjanina boraviće od 23. septembra do 7. oktobra boraviće u metohu manastira Hilandar, u manastiru Kakovo (metoh Milo Arsenica) kako bi pomogli rad jedne od najvećih srpskih svetinja. 

Ove godine tamo odlaze Dragan Šuvakov, Aleksandar Šljapić, Branislav Ikonov i Srdjan Mojsin i radiće na poslovima košenja trave, sečenja drva, njihovom skladištenju i spremanju za zimu, ali i ostalim poslovima vezanim za funkcionisanje samog manastira.

Srđan Mojsin

Priču oko puta u manastir Kakovo, pokrenuo je preminuli Davor Dosković, koji je prethodne dve godine zajedno sa članovima hora išao i pomagao obnovu Hilandara.

PerSu marketi

– Na ovaj put idemo po pozivu oca Serafima, igumana manastira Kakovo, jednog vrlo dobrog i plemenitog čoveka, njegovog brata Petra i našeg prijatelja Aleksandra Ostojića i Milana Dukića koji tamo žive i pomažu funkcionisanja manastira Kakovo tokom cele godine. Bez Davor Doskovića sve ovo nikada ne bi zaživelo i mi ćemo se truditi da svake godine ekipa iz Zrenjanina, odnosno članovi crkvenog hora odlaze tamo u ispomoć. Iz tog razloga, ovogodišnju akciju nazvali smo „Davoru s ljubavlju” – rekao je za naš portal jedan od putnika, Srđan Mojsin.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Detalj sa prošlogodišnjeg boravka na Hilandaru

Manastir Hilandar stradao je 2004. godine u velikom požaru i još uvek traje obnova manastirskog kompleksa.

– Osim nas, dolaze i drugi ljudi iz Srbije kako bi pomogli u obnovi Hilandara. Republika Srbija izdvaja veliku sumu novca za obnovu kompleksa, a to čine i pojedinci koji žele i koji su u mogućnosti.

Ovaj dobrovoljni rad, pored Grada Zrenjanina, podržali su: Gomex, Crveni krst Zrenjanina, Keramika Jovanović, Ogrev, kompanija Mile Dragić, butik Plus, restoran Babatovo, Restoran Kovač, agencija Farkaš i zlatara Mališa.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh