I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninci treću godinu zaredom pomažu manastiru Hilandar

Deo muškog Crkvenog hora „Sveti Arhangel Mihailo” iz Zrenjanina boraviće od 23. septembra do 7. oktobra boraviće u metohu manastira Hilandar, u manastiru Kakovo (metoh Milo Arsenica) kako bi pomogli rad jedne od najvećih srpskih svetinja. 

Ove godine tamo odlaze Dragan Šuvakov, Aleksandar Šljapić, Branislav Ikonov i Srdjan Mojsin i radiće na poslovima košenja trave, sečenja drva, njihovom skladištenju i spremanju za zimu, ali i ostalim poslovima vezanim za funkcionisanje samog manastira.

Srđan Mojsin

Priču oko puta u manastir Kakovo, pokrenuo je preminuli Davor Dosković, koji je prethodne dve godine zajedno sa članovima hora išao i pomagao obnovu Hilandara.

I Taxi Zrenjanin

– Na ovaj put idemo po pozivu oca Serafima, igumana manastira Kakovo, jednog vrlo dobrog i plemenitog čoveka, njegovog brata Petra i našeg prijatelja Aleksandra Ostojića i Milana Dukića koji tamo žive i pomažu funkcionisanja manastira Kakovo tokom cele godine. Bez Davor Doskovića sve ovo nikada ne bi zaživelo i mi ćemo se truditi da svake godine ekipa iz Zrenjanina, odnosno članovi crkvenog hora odlaze tamo u ispomoć. Iz tog razloga, ovogodišnju akciju nazvali smo „Davoru s ljubavlju” – rekao je za naš portal jedan od putnika, Srđan Mojsin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Detalj sa prošlogodišnjeg boravka na Hilandaru

Manastir Hilandar stradao je 2004. godine u velikom požaru i još uvek traje obnova manastirskog kompleksa.

– Osim nas, dolaze i drugi ljudi iz Srbije kako bi pomogli u obnovi Hilandara. Republika Srbija izdvaja veliku sumu novca za obnovu kompleksa, a to čine i pojedinci koji žele i koji su u mogućnosti.

Ovaj dobrovoljni rad, pored Grada Zrenjanina, podržali su: Gomex, Crveni krst Zrenjanina, Keramika Jovanović, Ogrev, kompanija Mile Dragić, butik Plus, restoran Babatovo, Restoran Kovač, agencija Farkaš i zlatara Mališa.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
  • Divider

  • Divider
Na vrh