I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninci obeležili Dan pešačenja(FOTO)

Jedinstvenom pešačkom turom manje poznatim delovima grada i svečanom manifestacijom u „Aviv Parku”, članovi Kluba planinara Zrenjanin su zajedno sa mnogobrojnim sugrađanima obeležili Dan pešačenja u Srbiji u našem gradu.

Cilj akcije jeste podizanje svesti građana o važnosti rekreacije u prirodi, jer je pešačenje deo zdravog načina života. Pored Znašeg grada, pešačke ture se održavaju i u mnogim gradovima širom Srbije.

Fordomanija

Na ovogodišnju pešačku turu se odazvao i veliki broj naših najmlađih sugrađana osnovnoškolskog uzrasta, koji su zajedno sa svojim roditeljima, učiteljicama, komšijama i svim zainteresovanim učesnicima u ranim jutarnjim satima krenuli sa Žitnog trga, zatim nastavili preko pešačkog mosta, desnom obalom Begeja i Ulicom majora Gavrilovića, potom parkom u naselju Putnikovo”, ulicama Franje Kluza, Igmanskom i Baštenskom, do spomen-obeležja u vinogradu Žarka Turinskog, gde je doneta odluka o pokretanju ustanka u gradu u Drugom svetskom ratu.

Odatle se tura nastavila stazom na gradskoj periferiji, severno do Aviv Parka”, gde su pešacima uručene posebne zahvalnice.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Podršku obeležavanju Dana pešačenja u Zrenjaninu pružili su lokalna samouprava, Sportski savez grada Zrenjanina i roditelji. Manifestaciju podržava i Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh