I love Zrenjanin

  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninci obeležili Dan pešačenja(FOTO)

ZrBizNet

Jedinstvenom pešačkom turom manje poznatim delovima grada i svečanom manifestacijom u „Aviv Parku”, članovi Kluba planinara Zrenjanin su zajedno sa mnogobrojnim sugrađanima obeležili Dan pešačenja u Srbiji u našem gradu.

Cilj akcije jeste podizanje svesti građana o važnosti rekreacije u prirodi, jer je pešačenje deo zdravog načina života. Pored Znašeg grada, pešačke ture se održavaju i u mnogim gradovima širom Srbije.

Fordomanija

Na ovogodišnju pešačku turu se odazvao i veliki broj naših najmlađih sugrađana osnovnoškolskog uzrasta, koji su zajedno sa svojim roditeljima, učiteljicama, komšijama i svim zainteresovanim učesnicima u ranim jutarnjim satima krenuli sa Žitnog trga, zatim nastavili preko pešačkog mosta, desnom obalom Begeja i Ulicom majora Gavrilovića, potom parkom u naselju Putnikovo”, ulicama Franje Kluza, Igmanskom i Baštenskom, do spomen-obeležja u vinogradu Žarka Turinskog, gde je doneta odluka o pokretanju ustanka u gradu u Drugom svetskom ratu.

Odatle se tura nastavila stazom na gradskoj periferiji, severno do Aviv Parka”, gde su pešacima uručene posebne zahvalnice.

Podršku obeležavanju Dana pešačenja u Zrenjaninu pružili su lokalna samouprava, Sportski savez grada Zrenjanina i roditelji. Manifestaciju podržava i Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije.

Piše: Tivadar Borbelj

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh