I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninci obeležili Dan pešačenja(FOTO)

Jedinstvenom pešačkom turom manje poznatim delovima grada i svečanom manifestacijom u „Aviv Parku”, članovi Kluba planinara Zrenjanin su zajedno sa mnogobrojnim sugrađanima obeležili Dan pešačenja u Srbiji u našem gradu.

Cilj akcije jeste podizanje svesti građana o važnosti rekreacije u prirodi, jer je pešačenje deo zdravog načina života. Pored Znašeg grada, pešačke ture se održavaju i u mnogim gradovima širom Srbije.

PerSu marketi

Na ovogodišnju pešačku turu se odazvao i veliki broj naših najmlađih sugrađana osnovnoškolskog uzrasta, koji su zajedno sa svojim roditeljima, učiteljicama, komšijama i svim zainteresovanim učesnicima u ranim jutarnjim satima krenuli sa Žitnog trga, zatim nastavili preko pešačkog mosta, desnom obalom Begeja i Ulicom majora Gavrilovića, potom parkom u naselju Putnikovo”, ulicama Franje Kluza, Igmanskom i Baštenskom, do spomen-obeležja u vinogradu Žarka Turinskog, gde je doneta odluka o pokretanju ustanka u gradu u Drugom svetskom ratu.

Odatle se tura nastavila stazom na gradskoj periferiji, severno do Aviv Parka”, gde su pešacima uručene posebne zahvalnice.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Podršku obeležavanju Dana pešačenja u Zrenjaninu pružili su lokalna samouprava, Sportski savez grada Zrenjanina i roditelji. Manifestaciju podržava i Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh