I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninci kupuju tandem-bicikl slepom prijatelju Slavoljubu Epifaniću

Slavoljub Epifanić poznat je kako zrenjaninskoj tako i široj javnosti u Srbiji kao vrhunski sportista, entuzijasta pa zašto ne reći  i avanturista. 

Čovek koji je od svoje 31. godine slep nikada nije prestao da zrači pozitivnom energijom i entuzijazmom na kom mogu da mu pozavide i  mnogi koji nemaju nikakav hendikep. Isto tako Slavoljub ima i bezbroj prijatelja, poštovalaca ili jednostavno poznanika koji su uvek spremni da mu priteknu u pomoć. Jedan od takvih prijatelja pokrenuo je ovih dana akciju sa ciljem da se prikupe sredstva za kupovinu tandem-bicikla.

Dobrovoljni prilozi prikupljaju se u knjižari „Teatar“ u foajeu NP „Toša Jovanović“

PerSu marketi

– Godinama poznajem Slavoljuba i ne mogu ni da nabrojim ni da se setim kojim se sve sportovima bavio. Znam da obožava da vozi bicikl pa čak i skuter, naravno uz asistenciju, a budući da sam veliki zaljubljenik u bicikle svih vrsta rešio sam da pokrenem, kako prijatelje, tako i one koji ga ne poznaju lično da prikupimo sredstva i kupimo mu tandem-bicikl – kaže Slađan Jančić pokretač ove inicijative.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Slavoljub Epifanić i Aleksandar Solomun u jednoj od ranijih akcija

Slavoljub je tri bicikla iz moje kolekcije vozao po trgu i beskrajno je uživao u tome. Ponekad bi se toliko zaneo da nisam mogao da ga stignem. Smatram da će mu tandem-bicikl omogučiti da putuje gde god mu se prohte jer znate i sami da je na druge načine već proputovao dobar komad sveta – dodaje Jančić.

Slavoljub Epifanić bio je vrhunski sportista  i pre svoje 31. godine kada je ostao bez vida. Pozitivnu energiju i volju naprotiv nikada nije izgubio. U svojoj karijeri oprobao se između ostalog i u maratonu, karateu, planinarenju, bavi se i jogom. Kao slep se bavio plivanjem, atletikom , nindžutsuom… Javnost je nedavno obletela vest o njegovom velikom uspehu koji je postigao osvajanjem vrha Trem na Staroj Planini ali daleko od toga da mu je to prvi ili jedini takav pothvat. Pre 5 godina osvojio je i vrh Šiljak na Rtnju. Jedan od projekata po kom su ga zapamtili i van granica Srbije je „Put belog štapa“ kada je autostopom sa Aleksandrom Solomunom putovao od Zrenjanina do Londona. 

Slađan Jančić inicijator akcije i Slavoljubov veliki prijatelj

Tandem-bicikl već je kaparisan u Nišu, sada je na nama da sakupimo novac, a na moju veliku radost akcija se odvija fantastično – zaključio je Jančić koji se uzgred i ne hvali da i deo prihoda od prodaje knjiga u svojoj knjižari „Teatar“ takođe odvaja za ovu svrhu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh