I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninci i ove godine pomožu obnovu manastira Hilandar

Deo muškog Crkvenog hora „Sveti Arhangel Mihailo“ prošle godine boravio je u metohu manastira Hilandara, u manastiru Arsenica, udružen u pomoći izgradnje protivpožarnog pojasa.

Ove godine četvorica Zrenjaninaca – Srđan Mojsin, Igor Šipoš, Davor Dosković i Aleksandar Šljapić, takođe su se uputila na metoh manastira Hilandar sa istom namerom. U pomoći obnove svetinje biće od 5. do 19. septembra.

Pomoć je ove godine pružio i Grad Zrenjanin, priča nam jedan od Zrenjaninaca koji drugi put odlazi u istu misiju, Davor Dosković.

Fordomanija

-Na sugestiju Humanitarnog udruženja „Sveti Sava“ iz Novog Sada i oca Jovana Veselinova iz Melenaca, deo našeg muškog crkvenog hora upućen je po blagoslovu na metoh manastira Hilandar, i sam manastir Hilandar u trajanju od 15 dana. Nakon što smo prošle godine uspešno obavljenog posla, dobio sam direktan poziv igumana, oca Serafima, da nastavimo saradnju i pružanje pomoći, kaže Dosković.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ovaj doborvoljni rad, pored Gada Zrenjanina, podržali su i Kompanija Mile Dragić i zrenjaninski privrednik Budimir Jovanović.

-Ima dosta ekipa iz cele Srbije koje na ovakav način odlaze u pomoć manastiru i oni se popularno nazivaju „Blagoslovci“. Svake godine, ekipe među kojima je i naša, sa Hilandara donose i lek za kancer pluća koji se dobija uz blagoslov i zove se kozlac. On se pravi od korena Hilandarske vinove loze i u ogromnoj meri, u procentu od 90%, trajno leči tu bolest, kaže Davor Dosković.

Ove godine otac Uroš Nišavić, bivši starešina Hrama Svetog Arhangela Mihaila u Zrenjaninu, po instrukcijama sa Hilandara uradio je i Zahvalnicu koja će se deliti svakoj osobi koja bude pomogla obnovi metoha i Hilandara.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh