I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninci dužni 44,2 miliona dinara “Gradskoj toplani”

Uoči nove grejne sezone, o stanju duga građana i privrednih društava, procesu naplate duga i pripremama za predstojeću grejnu sezonu, razgovarali smo sa Melanijom Lojpur, rukovodilac sektora trgovine JKP „Gradska toplana“.

Redovno dugovanje građana je 44,2 miliona dinara zajedno sa fakturama za avgust mesec, dok je tuženi dug građana 119 miliona dinara. Poslovni korisnici duguju toplani 12,5 miliona dinara po redovnom dugu, dok je utuženi iznos duga 27,7 miliona dinara.

– Naplata je u letnjem periodu nešto bolja nego tokom grejne sezone, te je kod poslovnih korisnika ona 92%, a kod građana 88%. Mi smo u avgustu mesecu predali predmete javnim izvršiteljima za dugovanja koja su bila visoka i koja su pred zastarevanjem. Tada je tuženo 258 potrošača na sistemu daljinskog grejanju, gde je dug iznosio 6,6 miliona dinara.

I Taxi Zrenjanin

Navodi da se letnji period koristi kako bi spremili pogon, toplotne podstanice i sam sistem daljinskog grejanja za narednu grejnu sezonu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Tako smo započeli radove u ulici Pere Dobrinovića u dužini deonice od 750m. Do sada smo završili 370m deonice, a radovi bi trebali da budu gotovi do početka grejne sezone. Mašinsko montažne radove izvode „Solaris pro-ing“ Novi Sad, dok građevinske obavlja „MV invest“ Zrenjanin. Vrednost radova je 30 miliona dinara. Takođe, pripremamo i toplotne podstanice kao i sam pogon, servisiranjem opreme kako bi se spremno dočekala naredna grejna sezona.

Po uobičajenoj praksi JKP „Gradska toplana“ vrši i baždarenje kalorimetara kojima je istekao žig.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh