I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Dobre Vesti našeg grada

Zrenjaninci će sa gradskom vlasti komunicirati preko Fejsbuka?

Zrenjanin je jedan od gradova koji učestvuje u internet akciji kojom se pozivaju predsednici skupština gradova i opština da sa sugrađanima, preko društvene mreže „Fejsbuk“, direktno i javno razgovaraju i brže rešavaju lokalne probleme. Akciju „Predsednik Skupštine grada/opštine: ONLINE“  pokrenuli su aktivisti mreže „Baterija.org“ Inicijative mladih za ljudska prava i u Novom Sadu, Kragujevcu, Valjevu, Subotici, Beogradu, Šapcu, Rumi i Kraljevu.

Kako je navedeno, lokalnim vlastima je lakše nego ikad da, putem svojih zvaničnih „Fejsbuk“ stranica, svakodnevno komuniciraju sa sugradjanima o svim značajnim, javnim pitanjima. Građanima je, takođe, lakše nego ikad da problem ili svoje pitanje direktno predoče predstavnicima lokalnih vlasti i učine ga javnim, pošalju fotografiju ili video snimak.
Putem interneta, predsednik Skupštine grada ili opštine može i da direktno sazna šta građani misle o radu, inicijativama i novim idejama lokalnih vlasti. U saopštenju je navedeno da se očekuje uključivanje još gradova i opština u akciju, kao i da je sledeći korak zakazivanje sastanaka sa lokalnim vlastima.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh