I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninac Luka Mandić predstavljao Crveni krst Srbije na Međunarodnom kampu u Austriji

ZrBizNet

Mladi volonter Crvenog krsta Zrenjanin Luka Mandić, bio je jedan od dvoje učesnika iz naše zemlje, koji su predstavljali Nacionalno društvo Crvenog krsta Srbije na 63. Međunarodnom kampu prijateljstva u Austriji.

Kamp je održan u austrijskom gradu Langenloisu u periodu od 9. do 23. jula u organizaciji Crvenog krsta Austrije, s ciljem da se povežu mladi volonteri Crvenog krsta iz čitavog sveta različitog kulturnog i socio-ekonomskog porekla.

Prema rečima Luke Mandića, uz timski rad, druženje i razmenu iskustava o volonterskom radu u organizaciji Crvenog krsta, otklanjanjem jezičkih i kulturnih barijera i podsticanjem razumevanja i prihvatanjem različitosti, učesnici su se iz kampa vratili u svoja nacionalna društva bogatiji znanjem i iskustvom, dragocenim za budući volonterski rad.

PerSu marketi

– Tokom dvonedeljnog događaja imali smo priliku da vežbamo pružanje prve pomoći, da saznamo više o psihosocijalnoj podršci i pomoći, ali i da steknemo korisna znanja o humanitarnim pravima i delovanjem u nesrećama. Pored toga upoznali smo se sa volonterima iz celog sveta i stekli nova prijateljstva – rekao je za naš portal volonter Crvenog krsta Zrenjanin koji je u Austriji predstavljao Srbiju sa Nenadom Salmanom iz Ćićevca.

Letnji period i školski raspust prilika su da se zainteresovanim mladima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta organizuju dodatne obuke i edukacije volonterskog rada. Kamp u Austriji bio je upravo jedna od tih prilika.

Osim učešća na lokalnim obukama koje se svake godine organizuju u okviru delatnosti Crvenog krsta Zrenjanin, mladi volonteri se po pozivu Crvenog krsta Vojvodine i Srbije upućuju na edukativne kampove i obuke i na međunarodne nivoe organizovanja.

Piše: Tivadar Borbelj

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh