I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Zrenjaninac Luka Mandić predstavljao Crveni krst Srbije na Međunarodnom kampu u Austriji

Mladi volonter Crvenog krsta Zrenjanin Luka Mandić, bio je jedan od dvoje učesnika iz naše zemlje, koji su predstavljali Nacionalno društvo Crvenog krsta Srbije na 63. Međunarodnom kampu prijateljstva u Austriji.

Kamp je održan u austrijskom gradu Langenloisu u periodu od 9. do 23. jula u organizaciji Crvenog krsta Austrije, s ciljem da se povežu mladi volonteri Crvenog krsta iz čitavog sveta različitog kulturnog i socio-ekonomskog porekla.

Prema rečima Luke Mandića, uz timski rad, druženje i razmenu iskustava o volonterskom radu u organizaciji Crvenog krsta, otklanjanjem jezičkih i kulturnih barijera i podsticanjem razumevanja i prihvatanjem različitosti, učesnici su se iz kampa vratili u svoja nacionalna društva bogatiji znanjem i iskustvom, dragocenim za budući volonterski rad.

I Taxi Zrenjanin

– Tokom dvonedeljnog događaja imali smo priliku da vežbamo pružanje prve pomoći, da saznamo više o psihosocijalnoj podršci i pomoći, ali i da steknemo korisna znanja o humanitarnim pravima i delovanjem u nesrećama. Pored toga upoznali smo se sa volonterima iz celog sveta i stekli nova prijateljstva – rekao je za naš portal volonter Crvenog krsta Zrenjanin koji je u Austriji predstavljao Srbiju sa Nenadom Salmanom iz Ćićevca.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Letnji period i školski raspust prilika su da se zainteresovanim mladima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta organizuju dodatne obuke i edukacije volonterskog rada. Kamp u Austriji bio je upravo jedna od tih prilika.

Osim učešća na lokalnim obukama koje se svake godine organizuju u okviru delatnosti Crvenog krsta Zrenjanin, mladi volonteri se po pozivu Crvenog krsta Vojvodine i Srbije upućuju na edukativne kampove i obuke i na međunarodne nivoe organizovanja.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh