I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

ZRAK: Predati zahtevi za informacije od javnog značaja

Aktivisti „Zrenjaninske akcija“ su danas, pored raširenog transparenta „Zrenjanin je žedan“, u Gradskoj kući predali zahteve za informacije od javnog značaja.

– Danas smo bili gradonačelniku pod prozore da mu svirnemo dva puta jer nam je dosta česmovače. Bio je to jedan vrlo lep ad hoc koncert, kažu iz ZRAK-a.

Navode i da su u Gradskoj kući predali zahteve za informacije od javnog značaja u kojima traže:

PerSu marketi

1. Imena i prezimena, stručnost i kvalifikacije, pređašnja iskustva članova gradonačelnikovog tima koji su angažovani na rešavanju problema vodosnabdevanja u Zrenjaninu i 22 naseljena mesta, datumi njihovog imenovanja na date funkcije kao i zvaničnu odluku i rešenje o formiranju tima.
2. Specifikacije troškova rada ovog tima i zarade članova tima ukoliko su ovo plaćene funkcije i specifikacije poverenih poslova svakog člana tima.
3. Datum kada će biti sazvana Skupština grada po pitanju usvajanja izveštaja stručne komisije procene vodosnabdevanja i usvajanja stručne procene vodosnabdevanja grada Zrenjanin

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Republika Srbija je kao članica Ujedinjenih nacija glasala za Rezoluciju Ujedinjenih nacija iz 2010. godine kojom se kao ljudsko pravo prepoznaje pravo na pristup čistoj vodi. Pravo na čistu vodu predstavlja svetski priznato osnovno ljudsko pravo i stoga se svaka informacija koja doprinosi razotkrivaju razloga za kršenje ovog prava mora smatrati informacijom od javnog značaja, ističu aktivisti ZRAK-a.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh