I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Zrenjanin: Učenik se ispisao iz srednje škole zbog kontinuiranog vršnjačkog nasilja

Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu podnelo je 28. januara zahtev za pokretanje pripremnog postupka prema četiri maloletna lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršila krivično delo Nasilničko ponašanje, tako što su od početka septembra meseca 2018. godine pa sve do 21.01.2019. godine, u jednoj srednjoj školi u Zrenjaninu, bili vinovnici vršnjačkog nasilja.

Kako stoji u saopštenju Višeg javnog tužilaštva, oni su po prethodnom dogovoru, grubim vređanjem i vršenjem nasilja prema maloletnom oštećenom, u grupi, značajnije ugrozili spokojstvo učenika njihovog odeljenja iste škole, kao i maloletnog oštećenog, pri čemu mu je nanesena laka telesna povreda, na taj način što su ga kontinuirano vređali i zadavali mu udarce pesnicama u predelu tela. Osim toga, oni su nagovarali i ostale učenike njihovog odeljenja da vrše nasilje nad njim, zbog čega je maloletni oštećeni, ne mogavši više da izdrži takav stepen maltretiranja i zlostavljanja, 21.01.2019. godine prestao da odlazi u školu, da bi se 25.01.2019. godine ispisao iz srednje škole.

Po predlogu Višeg javnog tužioca u Zrenjaninu, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Zrenjaninu je doneo rešenje kojim je odredio pritvor za sva četiri maloletna lica.

PerSu marketi

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh