I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Zrenjanin sutra svečano obeležava stogodišnjicu od oslobođenja grada

U Zrenjaninu će sutra, nizom programa, svečano biti obeležen izuzetan istorijski jubilej – stota godišnjica od oslobođenja u Prvom svetskom ratu. U prepodnevnim satima biće položeni venci na spomen-obeležja, a zatim će u 10,30h Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije izvesti marš glavnom ulicom. U 11 časova, na Trgu slobode, Reprezentativni orkestar Garde izvešće himnu nakon čega će uslediti obraćanje sa balkona Gradske kuće.

Reč je o rekonstrukciji dešavanja od 17. novembra 1918. godine – čuveno obraćanje pukovnika Dragutina Ristića “Brigadira” sa balkona Gradske kuće, kojim je komandant pešadijske brigade “Gvozdenog puka Knjaz Mihailo”, vojne jedinice koja je oslobodila tadašnji Veliki Bečkerek, poručio okupljenim građanima i vojsci da je Prvi svetski rat na ovim prostorima završen i da je došlo do epohalne smene vlasti i smene država na teritoriji poražene Monarhije. Obraćanje Brigadira Ristića, kao i dr Slavka Županskog, osnivača prvog Srpskog narodnog odbora, dočaraće glumci zrenjaninskog Narodnog pozorišta “Toša Jovanović”.

Tokom celog dana, građani će moći da razgledaju naoružanje i opremu Vojske Srbije koja je još danas postavljena na Trgu slobode.

I Taxi Zrenjanin

Na kraju dana, u Kristalnoj dvorani biće izveden besplatan koncert Zrenjaninske filharmonije sa solistima svetskog renomea – operskom divom Jadrankom Jovanović i virtuozom na fruli Borom Dugićem. Koncert počinje u 20 časova, a ulaz je slobodan.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Kakav je repertoar pripremila Zrenjaninska filharmonija, pogledajte OVDE

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh