I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjanin prvi u Srbiji dobija palijativni centar

Zrenjaninska Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ prva je u Srbiji koja će dobiti Centar za zbrinjavanje teško obolelih pacijenata koji su u poslednjoj fazi bolesti. Centar za palijativno zbrinjavanje biće otvoren za mesec dana, a projekat je finansiralo  Ministarstvo zdravlja. Nova ministarka, Slavica Đukić Dejanović rekla je da će briga o toj kategoriji pacijenata biti među prioritetima ministarstva koje vodi.

U 400 kvadratnih metara površine biće smeštene četiri postelje iako realno postoji potreba za duplo većim brojem, a neophodno je odeljenje opremiti i nameštajem, televizorima i ostalim aparatima koji pacijentima u znatnoj meri mogu da olakšaju bolničke dane, što je i otvoren poziv donatorima da pomognu ovaj veliki projekat.

O pacijentima koji su u poslednjoj, najtežoj fazi neizlečive bolesti uglavnom brinu najbliži članovi porodice. Alternativa je bio smeštaj u nekim od privatnih ustanova što je veoma skupo za srpski standard i neizvodljivo zbog finansijske nemoći koju preživljava veliki deo nacije.

I Taxi Zrenjanin

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh