I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Zrenjanin je ovog vikenda prestonica igre 

Tokom predstojećeg vikenda u Zrenjaninu  se održavaju dva velika plesna događaja. Subota je rezervisana za takmičenje u latinoameričkim, standard i savremenim plesovima, dok se u nedelju održava međunarodni plesni turnir. Tokom ova dva dana u Kristalnoj dvorani nastupiće oko 2.100 takmičara. 

U Kristalnoj dvorani će u subotu biti održan kvalifikacioni turnir za latinoamerički, standard i savremeni ples, kao i Kup Srbije u 10 plesova.

“Na ovom turniru učestvuju klubovi iz cele Srbije. Prijavljeno ih je 26. Takmičenje se održava u Kristalnoj dvorani. Počinje u 10 sati ujutru, a završava se u 22 sata. Očekuje se nastup oko 600 takmičara. Takmičare će ocenjivati nacionalne sudije najvišeg ranga. Imamo 20 sudija. Pobednici ovog turnira se kvalifikuju za međunarodna takmičenja i za državno prvenstvo koje će se održati 18. maja u Čačku”, kaže Nikoleta Vidaković iz plesnog studija “Free dance”.

I Taxi Zrenjanin

“Klub “Free dance” učestvuje na takmičenju sa 80 članova. Grupe su podeljene po uzrastima. Najmlađi takmičar ima samo jednu i po godinu, a najstariji učesnici imaju preko 25 godina”, dodaje naša sagovornica.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Cena ulaznica za ovaj događaj je 400 dinara. Prikupljen novac će biti usmeren u humanitarne svrhe, kroz akciju „Sportom za bolje sutra“.

Međunarodni plesni turnir će u nedelju u Zrenjaninu okupiti 1.500 igrača

U nedelju se na istom mestu održava 15. međunarodni plesni turnir.

“Očekujemo dolazak takmičara iz čitavog regiona – Rumunije, Crne Gore, Makedonije, Srbije… Doći će takmičari iz 36 klubova, što je negde oko 1.500 učesnika. Kao i prethodnih godina očekujemo izuzetno jaku konkurenciju. Ipak, će tu biti najbolji plesači regiona. Ono što ovaj festival izdvaja od svih ostalih festivala su battle takmičenja i plesne radionice koje se održavaju na dan takmičenja.  Disco battle koji se održava po prvi put počinje u 17 h, a Contemporary battle i all styles battle počinju u 20 h . Ono što će ove godine biti novina u „battlovima“ je muzika koja će se izvoditi na licu mesta, a tu čast imaće maestro Marko Pejčić. To, praktično, nikada nije izvedeno ni u svetu, ni kod nas”, objašnjava Vidaković.

– „Imaćemo super nagrade Instituta za igru iz Beograda za pobednike. Tu će biti PerSu koji je za učesnike obezbedio vodu, voće i slatki paket za najslađu grupu dece, Iron je obezbedio sportsku opremu, a prijatelji su nam još i Rafaelo kolači, Diginet, Maestro baloni, dečiji butik Didi, Forma ideale koji uz opremu prostora donira i dva lazy bag-a, Šarelaj… Poželeli smo da tu budu zrenjaninski brendovi koji će svoijim donacijama obradovati decu.

Takmičenje se održavaju u Kristalnoj dvorani. Počinje u 8 sati ujutru i traje do 23 sata. Cena ulaznice je 300 dinara.   – I ovaj novac će biti upotrebljen u humanitarne svrhe kroz projekat „Sportom za bolje sutra“, dodaje naša sagovornica.

Pokrovitelj oba takmičenja je grad Zrenjanin. Novac koji tokom vikenda bude prikupljen biće uplaćen na poseban donatorski račun otvoren u organizaciji Crvenog krsta. Na kraju godine ukupna suma koja bude prikupljena tokom 2019. biće usmerena za obrazovanje, unapređenj uslova za mlade i njihovo bavljenje sportom, a na osnovu preporuka Centra za socijalni rad.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh