I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjanin je ovog vikenda prestonica igre 

Tokom predstojećeg vikenda u Zrenjaninu  se održavaju dva velika plesna događaja. Subota je rezervisana za takmičenje u latinoameričkim, standard i savremenim plesovima, dok se u nedelju održava međunarodni plesni turnir. Tokom ova dva dana u Kristalnoj dvorani nastupiće oko 2.100 takmičara. 

U Kristalnoj dvorani će u subotu biti održan kvalifikacioni turnir za latinoamerički, standard i savremeni ples, kao i Kup Srbije u 10 plesova.

“Na ovom turniru učestvuju klubovi iz cele Srbije. Prijavljeno ih je 26. Takmičenje se održava u Kristalnoj dvorani. Počinje u 10 sati ujutru, a završava se u 22 sata. Očekuje se nastup oko 600 takmičara. Takmičare će ocenjivati nacionalne sudije najvišeg ranga. Imamo 20 sudija. Pobednici ovog turnira se kvalifikuju za međunarodna takmičenja i za državno prvenstvo koje će se održati 18. maja u Čačku”, kaže Nikoleta Vidaković iz plesnog studija “Free dance”.

PerSu marketi

“Klub “Free dance” učestvuje na takmičenju sa 80 članova. Grupe su podeljene po uzrastima. Najmlađi takmičar ima samo jednu i po godinu, a najstariji učesnici imaju preko 25 godina”, dodaje naša sagovornica.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Cena ulaznica za ovaj događaj je 400 dinara. Prikupljen novac će biti usmeren u humanitarne svrhe, kroz akciju „Sportom za bolje sutra“.

Međunarodni plesni turnir će u nedelju u Zrenjaninu okupiti 1.500 igrača

U nedelju se na istom mestu održava 15. međunarodni plesni turnir.

“Očekujemo dolazak takmičara iz čitavog regiona – Rumunije, Crne Gore, Makedonije, Srbije… Doći će takmičari iz 36 klubova, što je negde oko 1.500 učesnika. Kao i prethodnih godina očekujemo izuzetno jaku konkurenciju. Ipak, će tu biti najbolji plesači regiona. Ono što ovaj festival izdvaja od svih ostalih festivala su battle takmičenja i plesne radionice koje se održavaju na dan takmičenja.  Disco battle koji se održava po prvi put počinje u 17 h, a Contemporary battle i all styles battle počinju u 20 h . Ono što će ove godine biti novina u „battlovima“ je muzika koja će se izvoditi na licu mesta, a tu čast imaće maestro Marko Pejčić. To, praktično, nikada nije izvedeno ni u svetu, ni kod nas”, objašnjava Vidaković.

– „Imaćemo super nagrade Instituta za igru iz Beograda za pobednike. Tu će biti PerSu koji je za učesnike obezbedio vodu, voće i slatki paket za najslađu grupu dece, Iron je obezbedio sportsku opremu, a prijatelji su nam još i Rafaelo kolači, Diginet, Maestro baloni, dečiji butik Didi, Forma ideale koji uz opremu prostora donira i dva lazy bag-a, Šarelaj… Poželeli smo da tu budu zrenjaninski brendovi koji će svoijim donacijama obradovati decu.

Takmičenje se održavaju u Kristalnoj dvorani. Počinje u 8 sati ujutru i traje do 23 sata. Cena ulaznice je 300 dinara.   – I ovaj novac će biti upotrebljen u humanitarne svrhe kroz projekat „Sportom za bolje sutra“, dodaje naša sagovornica.

Pokrovitelj oba takmičenja je grad Zrenjanin. Novac koji tokom vikenda bude prikupljen biće uplaćen na poseban donatorski račun otvoren u organizaciji Crvenog krsta. Na kraju godine ukupna suma koja bude prikupljena tokom 2019. biće usmerena za obrazovanje, unapređenj uslova za mlade i njihovo bavljenje sportom, a na osnovu preporuka Centra za socijalni rad.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh