I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjanin pred velikim infrastrukturnim radovima – izgradnja puteva, kružnih raskrsnica, industrijske zone

Izgradnja brzog puta Beograd-Zrenjanin-Zrenjanin-Novi Sad, proširenje Industrijske zone Jugoistok-Ečka 2 i izgradnja novih kružnih tokova, bile su teme današnje konferencije za novinare na kojoj je govorio gradonačelnik Čedomir Janjić.

Govoreći o ovim bitnim kapitalnim projektima za naš grad i o njihovoj skorijoj realizaciji, gradonačelnik je izrazio svoje zadovoljstvo što je na nedavnoj zajedničkoj sednici Vlade Republike Srbije i Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine potpisan Sporazum o izgradnji, u čijem sastavu je i izrada planske i tehničke dokumentacije za projekat brzog puta Beograd-Zrenjanin-Zrenjanin-Novi Sad.

-Rekonstrukcija puta od Zrenjanina do Žabaljske raskrsnice je uveliko u toku, a trenutno se radi i planska dokumentacije za izgradnju putne infrastrukture do Beograda. Očekuje se da dokumentacije budu urađene do prve polovine 2018. godine, nakon čega bi počeli dugoočekivani radovi – izjavio je Janjić.

I Taxi Zrenjanin

Gradonačelnik je u svom obraćanju pojasnio, da „brzi put“ znači bolje povezivanje Beograda, Zrenjanina i Novog Sada i da će otvaranjem ovih putnih deonica naš grad postati privlačniji poslodavcima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Zbog velikog interesovanja domaćih i inostranih investitora, na poslednjoj sednici Skupštine grada doneli smo odluku o izradi plana detaljne regulacije Industrijske zone Jugoistok-Ečka 2, čime ćemo postojeću površinu od 74 hektara povećati na 550 hektara i tako postati prvi grad u Srbiji sa najvećom industrijskom zonom.

Janjić je na kraju dodao da će u narednom periodu početi radovi na izgradnji kružnih tokova kod Autobuske stanice i na Beogradskom putu, na ulasku u Industrijsku zonu Jugoistok-Ečka, odnosno kod buduće obilaznice.

Izvođač radova i glavni investitor biće JP „Putevi Srbije“, dok će lokalna samouprava biti suinvestitor.

VIDEO:

Piše: Tivadar Borbelj

Foto: Aleksandar Blanuša

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh