I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Drugi pišu

Zrenjanin pomerio starosnu granicu za žene u vantelesnoj oplodnji

I ove godine se iz budžeta Grada Zrenjanina izdvaja novac za sufinansiranje vantelesne oplodnje, a novina je da je granica godina za žene podignuta na 45.

Načelnica Odeljenja za društvene delatnosti u Gradskoj upravi Olivera Lisica rekla je da je novim Pravilnikom o kriterijumima za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju u 2014. godini, Zrenjanin postao jedini grad u Srbiji koji je starosnu granicu za žene koje učestvuju u programu vantelesne oplodnje, podigao sa 41 na 45 godina starosti.

Novim Pravilnikom utvrđena je visina novčane pomoći koja se odobrava parovima pojedinačno, načini finansiranja, broj pokušaja vantelesne oplodnje koji se finansijski pomažu iz budžeta grada, postupak podnošenja zahteva kao i način odlučivanja o njima.

Kako je istakla, novim Pravilnikom sada je omogućeno i muškarcima da se ostvare kao roditelji.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

„Ono što takođe Zrenjanin izdvaja od drugih gradova jeste da se ovim Pravilnikom i muškarcu omogućuje da se ostvari kao roditelj, u smislu da ukoliko postoji druga bračna zajednica gde je žena već ostvarena kao majka, daće se mogućnost da taj par učestvuje u programu vantelesne oplodnje i na taj način muškarac ostvari kao roditelj“, objasnila je Lisica.

Prema njenim rečima, do sada je sve bilo usmereno na žene i njihovo pravo da se ostvare kao majke, a sada se vodilo računa o rodnoj ravnopravnosti i kada je reč o muškarcima.

Izvor : Beta

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh