I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe

Zrenjanin , grad koji izlazi samo subotom ,petkom JOK!

Ok, na početku da se razumemo, svi tekstovi na našem sajtu nemaju nameru da kritikuju grad koji smo u naslovu rekli da volimo dakle I LOVE ZRENJANIN. Još je zanimljivije to što ga voli i više od 17.500 fanova na našoj facebook fan strani, kao i više od 550 pratilaca na twitter nalogu, naprotiv čitanjem istih imamo želju da kreiramo pozitivne stavove, menjamo stereotipe i sve tako to, uz to . Otišao sam jako daleko pa, ajmo nazad..

Elem, tema ovog teksta je gotovo poznata svima koji su bar jedanput „pokušali“ da izadju u grad petkom uveče. Tu i tamo sedenja po nekim kafićima su i moguća dok stajanja po klubovima gotovo i da ne postoje, čast izuzetcima ali generalno dosta slabo i to već duži period. Zrenjaninski ugostitelji čini se, davno su digli ruke od ovog, prvog dana vikenda. Subote su ipak sušta suprotnost, iako u krizi grad Zrenjanin i dalje, može se reći živi subotom. Na prvi pogled vidi se da nije kao pre, što bi mladi u žargonu rekli „nije pun gas“, ali ako odmah snimiš pozitivne ljude u nekom od popularnih subotnjih destinacija, uz čašicu dve možeš se fino provesti, osim ako ne očekuješ previše ili za ako za tebe super provod ne predstavlja ogovaranje drugarica ili ne daj bože neki muški fizički obračun u priptom stanju. PREVIŠE, šta je previše ?? Pa previše je nekada da očekuješ da ćeš izaći u grad i da će ti neko za simboličan iznos novca koji možeš potrošiti u skladu sa mogućnostima organizovati „borbu bikova“. To je zapravo ono u što stvara negativan jaz izmedju ugostiteljskih ponuda i očekivanja onih koji izlaze, pa se tako skoro svake večeri u gradu može čuti ona čuvena: Jeee, ovaj grad je mrtav, nema ništa, ne izlazim ovde više !! Ovakav komentar jeste plod zasićenja, uvek je svakom tudje sladje zar ne? No ako analiziramo to tudje shvatićemo da su ti megalomanski izlasci za kojima svi žude po Beogradu, ili toliko voljenom Novom Sadu ( bar kada su Zrenjaninci u pitanju), ipak 3 do 4 puta skuplji u odnosu na ove naše iz domaće produkcije ..

 

Dakle, znamo se i složićemo se , skupo ne prolazi .. Malo ko će hteti da plati pivo više od 150 din zar ne? A ulaz više od 700? Za to ti u našem gradu spominju često i majku ako pokušaš da zatražiš za skuplje izvodjače kada si ugostitelj :), no bilo kako bilo sve se svodi na lovu, više para uvek bilo i više muzike.. i sada okolo naokolo došli smo na početak priče .. da ne ispustimo temu pa da na pismenom dobijemo keca, petak je dan za koji se nema para, veruje se u narodu .. Tako bar tvrde mnogi, ali logično je pitanje koje se nameće, zašto jedan deo „subotnjaka“ ne izadje petkom za promenu? ZA PROMENU? BINGO, ko je zainteresovan za promenu.. ? Izgleda da su stereotipi ipak previše zastupljeni u našim životima, pa se gotovo već godinama mrtvilo petka ne može pokrenuti. Naravno ovde se ogradjujemo od kritikovanja onih koji su pokušali da izadju petkom, pa su ispali ludi jer su zatekli sliku i priliku našeg teksta, prazne lokale i mlade parove koji se sve intimnije grle u nedostatku gajbe, štekajući se po ćoškovima kafića sa prigušenim svetlom (svi smo imali ove probleme ccc ). Probali su mnogi da izadju petkom i videli da ne ide, logično odustali i prepričali onima koji su možda nameravali da ne pokušavaju slučajno 🙂 .

U potrazi za mogućim ubicom petka večeri u Zrenjaninu podelićemo ljude koji izlaze u dve ciljne grupe, mladji i stariji . Mladje možemo nekako uvek i da opravdamo, oni imaju zaista tanak budžet, setite se, ako obuku novu košulju ili majicu, ili im se pritom svidja nekoliko osoba iz škole, normalno je da će poželeti da izvrše samoreklamu svoje persone subotom kada su svi, ali baš svi izašli…
ee da došli smo do suštine, gde su oni stariji petkom koji su naporno radili cele nedelje? Da li je moguće da su i oni svi u zrelijim godinama rekli ,petak je mrtav subota je ok. Da li je moguće da se i oni poput mladjih koncentrišu po default-u u gradu subotu, i da li je moguće nikom taj petak nije po jusu? Ok ok, nije baš zrendžamin ni tako crn, realno priznaćemo da su u svim manjim gradovima petkovi u down-u, ali to teško da može biti opravdanje..

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

… ipak, zamislite tu idilu, izlazi vam se petkom i imate gde.. ili još bolje,već sada organizujte izlazak petkom, probajte ima nekih ponuda nije da je baš toliko loše  🙂 .. možda ovaj tekst nešto i promeni, a možda i ne .. naše je bilo da pokušamo, jer ako ne šutiramo, neće biti gola …

U medjuvremeu saznali smo da će se večeras izlaziti zbog Tropika i Trua … 🙂 BRAVO , ali neka takav bude svaki petak!

Pozdrav do sledećeg posta..

Autor teksta : Blog Mr. G

  • Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
    • Divider

    • Divider
    Na vrh