I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjanin domaćin „Smotre horova i pevačkih grupa Banata“

U organizaciji Saveza invalida rada Vojvodine, u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ danas je održana „Smotra horova i pevačkih grupa Banata“.

Ovo je jedan deo programa, koji je prvi put ove godine teritorijalno podeljen na tri celine u Vojvodini.

– Smotra se održava osmi put, a prvi put je podeljena na Srem, Banat i Bačku. Insistiramo da se program održava isključivo u pozorištu, zbog specifičnog ambijenta za izvođenje muzike koju pažljivo biramo i pripremamo. Čak 15 opština sada ima pevačke grupe ili horove, što je za pohvalu. U okviru projekta je predviđeno i održavanje okruglog stola na temu okupljanja članova, i omasovljenja. Najveći broj organizacija koje se bave horskim pevanjem, odnosono pevačkih grupa, ima u Banatu. Mi se ne bavimo ovim profesionalno, već samo omogućavamo našim članovima da se kreativno izraze. Na naše nastupe uvek pozivamo i predstavnike ministarstva, izjavila je predsednica Saveza invalida rada Vojvodine, Stana Svilarov.

Fordomanija

Smotri je, u ime grada, prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, koji je pohvalio Savez invalida rada iz Zrenjanina. Istakao je da Gradska uprava prati dešavanja i njihove aktivnosti, i da će ih i u buduće podržavati.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Posle višegodišnjih okupljanja, prvi put smo razdvojeni , jer je veliko interesovanje. Grad Zrenjanin je izuzetan domaćin, i uvek nailazimo na razumevanje, od strane Gradske uprave i Narodnog pozorišta. Podstičemo naše članove da se unaprede u horskom pevanju. Ministarstvo prepoznaje našu želju i težnju za nastavkom održavanja ove manifestacije, i zato nam je izašlo u susret i pomoglo, rekao je pre početka smotre Predsednik saveza invalida grada Zrenjanina, Stevan Radišić.

Slične manifestacije održane su u Kuli (Bačka) i u Sremskoj Mitrovici (Srem).

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh