I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Zrenjanin domaćin petog Festivala dečijih pozorišnih predstava (FOTO)

U organizaciji Crvenog krsta Srbije, juče je u Narodnom pozorištu Toša Jovanović“ svečano otvoren jubilarni, peti po redu Festival dečijih pozorišnih predstava, koji se održava u okviru programa Promocija humanih vrednosti“.

Pozdravljajući prisutne, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije, Vesna Milenović je istakla, da rad sa najmlađima i promocija humanih vrednosti predstavljaju veliki značaj kako za Crveni krst, tako i za celu zajednicu.

I Taxi Zrenjanin

-Angažovanjem mladih volontera, koji su i kreatori ovih poučnih predstava, želimo da naglasimo da su upravo oni budućnost naše zemlje i bitno je da prepoznaju važnost međusobnog poštovanja i nenasilničkog ponašanja – dodala je na kraju Milenović.

Na ovogodišnjoj manifestaciji učenici trećih i četvrtih razreda osnovnih škola, njih blizu 300 iz 26 gradova i opština u Srbiji, prezentovaće svojim vršnjacima predstave koje sadrže poruke o značaju tolerancije, jednakosti i poštovanja različitosti.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Najmlađi će izvoditi predstave u trajanju od po 15 minuta. Predstave su osmišljene u skladu sa temama programa „Promocija humanih vrednosti“: tolerancija, nenasilna komunikacija, lični, grupni i kulturalni identitet i poštovanje različitosti, prevencija diskriminacije i stigmatizacije, rodna ravnopravnost, dečija prava i prevencija nasilja u elektronskim medijima.

Pomoć i nesebičnu podršku pri realizaciji ove manifestacije pružili su, u vidu suorganizatora, volonteri i članovi Crvenog krsta Zrenjanin.

Prema rečima sekretarke Aleksandre Tanasijević, ovo je prvi put da je organizacija Festivala poverena organizaciji Crvenog krsta sa teritorije AP Vojvodine i želja nam je da u svojstvu dobrih domaćina opravdamo poverenje i u najboljem svetlu prestavimo svoj grad i našu sredinu.

Festival, koji se održava zahvaljujući podršci Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), biće otvoren od 28. do 30. marta.

Otvaranju manifestacije prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika, Simo Salapura.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh