I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjanin dobio autentičan banatski restoran u centru grada


U restoran „Stara Zanatlija“ stigli smo tragom gradskih priča. Ovaj novi restoran otvoren je početkom novembra u širem centru grada, u ulici Slobodana Bursaća 20.

stara zanatlija zrenjanin

Ovo mesto je godinama unazad menjalo koncepte, ali se ni jedan nije zadržao kao funkcionalan jer nisu nudili autentičnu  ponudu kakvu imamo danas.

Kao što Venecija svojom restoranskom ponudom reprezentuje domaća italijanska vina i paste svojstvene Italiji, tako i restoran „Stara Zanatlija“, adekvatno reprezentuje podneblje banatske kuhinje, odnosno banatskih specijaliteta i običaja.

I Taxi Zrenjanin

Prvi utisak je zaista očaravajući i veoma impresivan. Stari kredenac, kamin, karirani stolnjaci, šne nokle, gomboce i banatski specijaliteti, jaka ponuda vina i žestine za svačiji džep i višnjevača, rakija koja nas je „kupila“ da ovde provedemo neko vreme i naručimo bogato meze.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Cene hrane su izuzetno pristupačne, a kao napovoljniji nameće se dnevni meni koji u kompletu košta samo 300 din a obuhvata predjelo, glavno jelo i salatu.

    

Nakon što smo degustirali meze, usledela je i prava Banatska gozba, nekoliko gurmana koje smo pozvali na druženje u staru „Zanatliju“, probalo je specijalitete sa trpeze ovog restorana.

Ne krijemo da nas je oduševila sarma, ali i pasulj prebranac. Kiseli kupus i škembići su po rečima naših kolega bili takođe izvrsni.

Čašica više ostavila nas je u prijatnoj atmosferi mnogo duže nego što smo planirali. Na kratko smo pogledali na sat i shvatili da smo ušli u noćni termin. Konobar nam je prišao i rekao da je sve rezervisano za večeras, što je zvučalo iznenađujuće jer za restoran još ne zna mnogo ljudi, naročito ne za koncept žive muzike petkom i subotom.

Odlučili smo da ostanemo i zabeležimo delić atmosfere. Usledili su zvuci harmonike, violine i kontrabasa uz starogradske i tamburaške hitove, kao i tamburaške prepeve aktuenih narodnih pesama. Popunjena sala je uživala kao i mi, neko je jeo i naručivao piće, a neko samo uživao u širokoj ponudi alkoholnih i bezalkoholnih pića.

Tamburaši u ovom restoranu sviraju utorkom, sredom, četvrtkom, petkom i subotom od 13h pa tokom celog dana.

Shvatili smo istog momenta da restoran „Stara Zanatlija“ poseduje neverovatnu moć transformacije – preko dana je otvoren za ljubitelje domaće kuhinje i zvuke tamburaša, a uveče je ovo prava kulturna „gradska kafana“.

Naš grad je otvaranjem ovog restorana svakako obogatio turističku ponudu grada i očuvao tradiciju Banatske kuhinje. Naša je preporuka da sve ovo što smo mi doživeli, proverite i sami.

Restoran radi svakoga dana od 09h do 01h po ponoći, dok se petkom i subotom radi do ranih jutarnjih sati ili „dok gosti izdrže“, kažu muzičari. Broj za rezervacije  je 0692230253. Rezervacije su obavezne kako bi se izbegla gužva i atmosfera koja nije domaćinska.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh