I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Dobre Vesti našeg grada

Zrenjanin dobio obnovljen Prekršajni sud

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi, ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković i predsednica Vrhovnog saveta sudstva Nata Mesarović danas će zvanično otvoriti Prekršajni sud u Zrenjaninu koji je renoviran kako bi se poboljšala transparentnost i efikasnost prekršajnih postupaka.

Kako se navodi u saopštenju Američke ambasade, Prekršajni sud u Zrenjaninu je jedini prekršajni sud u zemlji gde je broj sudija jednak broju sudnica i u kome su sve sudnice odvojene od kabineta sudija, što sudijama omogućava da na miru i efikasno rešavaju svoje predmete.

Sredstva za renoviranje suda obezbedila je američka vlada preko Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Renovirano je prijemno odeljenje i info pult kako bi zaposleni mogli efikasno i brzo da primaju i obrađuju zahteve i obavljaju administrativne poslove.

PerSu marketi

USAID-ov Projekat za reformu pravosuđa i odgovornu vlast usmerio je sredstva u renoviranje suda kako bi unapredio rad suda i njegovu komunikaciju sa građanima, a to je još jedan primer zajedničkih napora Ministarstva pravde i USAID-a, u okviru koga su već renovirani prekršajni sudovi u Aranđelovcu, Valjevu i Kikindi.

Kako se dodaje u saopštenju, USAID je od 2001. godine uložio više od 689 miliona dolara u podsticanje ekonomskog razvoja, jačanje pravnog sistema i promovisanje dobrog upravljanja u Srbiji.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Izvor : Tanjug

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh