I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Zrenjanin desetu godinu zaredom u akciji „Sat za našu planetu“

Simboličnim jednočasovnim gašenjem javne rasvete u centru grada i prigodnim muzičkim programom, u Zrenjaninu je održana akcija „Sat za našu planetu“.

-Svetski fond za prirodu (WWF) desetu godinu zaredom na ovaj način skreće pažnju na posledice klimatskih promena i pokušava da utiče na razvijanje svesti o potrebi očuvanja prirodnih resursa koji nisu neiscrpni i koje smo, kako se to često kaže, samo „pozajmili“ od naših potomaka. Akcija se u Zrenjaninu održava od 2007. godine i ovaj put je na trgu okupila više stotina građana, više nego ikad, što znači da smo i te kako napredovali, rekao je ovom prilikom Stevo Čorokalo iz JP „Rezervati prirode“ koje je uz lokalnu samoupravu aktivno učestvovalo u animaciji građana.

Image31

Image32

PerSu marketi

U programu „Sat za našu planetu“ učestvovala su deca CEKOM-a predstavom „Loptica skočica“, učenici Muzičke škole „Josif Marinković“, hor „Supernova“ ovog puta sastavljen od dece i roditelja, a nakon gašenja rasvete u 20.30 časova „vatrenim“ nastupom predstavila se novosadska grupa „HAOS animatori“.

„Sat za našu planetu“ je globalna kampanja u koju se uključuju pojedinci, organizacije, institucije i kompanije sa ciljem da pošalju snažnu poruku da je moguće nešto preduzeti  po pitanju ublažavanja posledica klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas koji na njoj živimo.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Momenat gašenja rasvete na Trgu Slobode kao i deo pomentuog programa zabeležila je i naša kamera.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh