I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Zrenjanin: Bezbednost zadovoljavajuća, manji broj krivičnih dela

Prema izveštaju o stanju bezbednosti na teritoriji Policijske uprave Zrenjanin, prisutan je pozitivan trend u svim oblastima – od prekršaja u saobraćaju, kriminaliteta do nasilja u porodici.

Izveštaji koje ova institucija objavljuje na početku svake godine, pokazuje da se Zrenjanin i okolna teritorija kotiraju među najboljima u državi po pitanju bezbednosti.

Načelnik Policijske uprave Bojan Marković istakao je da naš grad kao dobar primer u oblasti sprečavanja nasilja u porodici.

pu-zrenjanin

PerSu marketi

– Po svim istraživanjima, Zrenjanin se navodi kao primer dobre prakse. Svakog petka između policije i tužilaštva održavaju se sastanci na temu nasilja u porodici i svaki pojedinačni slučaj se analizira. Osim toga, broj krivičnih dela niži je nego prethodnih godina, a broj rasvetljenih dela je veći nego prethodnih godina, što je jedan od pokazatelja da je u ovoj oblasti ostvaren dobar rezultat, rekao je Marković novinarima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

STATISTIKA BOLJA U 2014. GODINI

U 2014. godini na polju krivičnih dela evidentirano je 3,5% manje slučajeva (4221)  u odnosu na 2013. godini (4357). Broj krivičnih dela opšteg kriminaliteta je u istom periodu manji za 2,6%, broj otkrivenih krivičbih dela u oblasti privrednog kriminaliteta je manji i iznosi 143  u odnosu na 2013. kada je otkriveno 190 takvih slučajeva. Evidentirano je za oko 6,5% manje krivičnih dela krađe i teške krađe.

U protekloj godini zabeleženo je jedno ubistvo i jedno teško ubistvo, oba sa NN izvršiocem, i vode se kao rasvetljena krivična dela.

Broj rasvetljenih krivičnih dela sa NN izvršiocem je veliki i iznosi 1072 što je više u odnosu na 2013. godinu kada je bilo 1038  rasvetljenih slučaja.na nivou godina u kojima je PU bila najefikasnija. Po broju rasvetljenih krivičnih dela iz pethodnog perioda, PU Zrenjanin je među najboljima u Republici.

U prethodnom periodu nije bilo većeg narušavanja javnog reda i mira, kao i nereda na sportskim manifestacijama.

pu-zrenjanin-2Načelnik Bojan Marković u razgovoru sa novinarima

MANJI BROJ SAOBRAĆAJNIH NESREĆA SA POGINULIMA

Broj saobraćajnih nesreća povećan je za 4.2%, ali je manji broj saobraćajnih nesreća sa nastradalim licima – u 2014. godini  zabeleženo je 307 slučajeva, u 2013. godini 323 saobraćajnih nesreća. Broj saobraćajnih nesreća u kojima je bilo poginulih takođe je manji.

– Život je izgubilo 5 biciklista, 3 putnika u putničkim vozilima, 2 pešaka, 2 vozača putničkih vozila, jedan vozač teretnog vozila i jedan vozač motocikla, kažu u Policiji.

Osnovni uzroci saobraćajnih nezgoda su brzina (48%), alkoholisanost vozača (23%), neustupanje prvenstva i skretanje, okretanje i sretanje (49%).

Kada su u pitanju pogranični poslovi, stranci, suzbijanje ilegalnih migracija i trgovine ljudima, broj prijavljenih stranaca na području Policijske uprave Zrenjanin manji je za 17 odsto, povećan je broj poslovnih poseta za 12,5 %, a broj ilegalnih prelazaka je manji.

Slučajevi trgovine ljudima nisu evidentirani.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh