I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zorana Mihajlović najavila završetak obilaznice oko Zrenjanina za dve godine (VIDEO)

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović u okviru današnje posete Zrenjaninu obišla je radove na obilaznici, a zatim i brodogradilište Begej koje nakon sedam godina ponovo radi.

– Neophodna je obilaznica, puno je ministar Knežević radio na tome, a danas počinje da se radi 3,7 kilometara obilaznice sa novim mostom preko Begeja i to košta 350 miliona dinara plus PDV. Mislim da je važno da bude gotovo do septembra naredne godine, ali isto tako treba da se krene u pripremu dokumentacije za preostalih 3,7 kilometara i da konačno za dve do dve i po godine imamo gotovu obilaznicu. Budući da se u Zrenjaninu otvaraju fabrike, važno je da sav saobraćaj izmestimo iz Zrenjanina – izjavila je Mihajlović.

Nakon radova na obilaznici čiji je izvođač Energoprojekt, Mihajlović je zajedno sa ministrom privrede Goranom Kneževićem i gradonačelnikom Čedomirom Janjićem obišla brodogradilište Begej koje je kompanija „Rubikon Shipping Company” kupila u aprilu 2017. godine za 46 miliona dinara.

I Taxi Zrenjanin

– Srbija je do 2000. godine imala devet aktivnih brodogradilišta. Nakon toga, puno loših privatizacija, otpuštanja ljudi i danas zajedno sa “Begejom”, Srbija ima tri aktivna brodogradilišta. Posle sedam godina, stečaja, brodogradilište počinje da radi, već je isporučilo jednu baržu, sada rade druge poslove i to je dobro za radnike i za Zrenjanin – rekla je ministarka Mihajlović.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ona je istakla da je danas nakon sedam godina uspostavljen i železnički saobraćaj između Zrenjanina i Novog Sada, ali i da postoje planovi da se u narednom periodu ulože sredstva u aerodrom Ečka.

– Verujem i nadam se da ćemo u narednom periodu uložiti i u ovaj aerodrom i da ćemo moći da sa ponosom govorimo da odavde mogu da poleću mali, sportski avioni. To je važno za ovaj deo Vojvodine – zaključila je Zorana Mihajlović.

Gradonačelnik Čedomir Janjić rekao je da je danas veliki dan za Zrenjanince i da on sa svojim timom ulaže mnogo u to da ispromoviše grad kao dobro mesto za investiranje.

– Više decenija se radi ova obilaznica, a 7,1 kilometar je do sada urađen. Zahvaljujući Vladi Srbije krećemo u realizaciju još 3,7 kilometara sa najskupljim objektom na ovoj trasi, a to je most na Begeju. Pre godinu dana nisam bio optimista da će se ikada praviti brodovi u našem brodogradilištnu na koje smo svi bili ponosni. Neverovatno je lep osećaj kada se obnovi jedna stara fabrika, stara priča i to je nešto na šta sam ponosan – izjavio je Čedomir Janjić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh