I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zrenjanin uskoro domaćin finala međunarodnog takmičenja „Žogarija-Loptarija-Srbija“

Osnovne škole sa teritorije grada Zrenjanina takmičile su se danas za ulazak u finale međunarodnog takmičenja „Žogarija – Lopatrija – Srbija“. Takmičenje je održano na Trgu slobode gde će, 29. maja, prvi put biti priređeno i finale.

Na finale dolaze škole iz Raške, Sremske Mitrovice i Novog Sada. Manifestacija se trinaestu godinu zaredom realizuje u regionu, a osmu godinu u Srbiji, dok se u našem gradu održava tek drugi put. Pobednik na nivou Srbije takmičiće se za prvo mesto u regionu, septembra meseca u Sarajevu. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Čedomir Janjić.

Idejni tvorac i organizator manifestacije je Slovenačko udruženje „Media šport“. Cilj ove međunarodne sportsko rekreativne, zabavno-edukativne manifestacije, jeste jačanje fizičke aktivnosti kod dece mlađeg školskog uzrasta, razvoj motorike, као i razvijanje zajedništva i fer igre.

PerSu marketi

„Drugi put smo ovde, iako manifestacija traje 13 godina. Krenuli smo iz Slovenije, i vrlo brzo prešli u još devet država – Austriju, Italiju, Mađarsku, Srbiju… Za dve godine očekujemo ulazak Portugala, Nemačke, Bugarske i Grčke. Naziv potiče od reči „žoga“, što u prevodu znači lopta. U odnosu na prošlu godinu, malo smo dodali lokaciju za vrtiće, još dodatnih igara. Smatramo da je ovo bitno jer oni prelaze iz vrtića u školu, i time pripremamo teren, a i ulepšali su priredbu, koja je simpatičnija. Ovde nudimo i zdrav obrok koji deca pripremaju, i sami biraju sastojke. „Žogarija“ želi da deca daju sebe što više, a u skoro u svakom detetu je talenat za stvaranje. U odnosu na prošlu godinu imamo mnogo više tačaka, i mnogo bolje su pripremljeni. Finale će biti u meni mnogo dragom gradu Zrenjaninu, na ovoj istoj lokaciji“, izjavio je organizator Slavko Sakelšek.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Sa teritorije našeg grada učestvovalo je osam škola – OSŠ „9. Maj“, OŠ „Servo Mihalj“ Mužlja, OŠ „Dr Aleksandar Sabovljev“ Ečka, OŠ“Jovan Dučić“ Klek, OŠ „Bratstvo-Jedinstvo“ Belo Blato, OŠ „Žarko Zrenjanin“ Zrenjanin, OŠ „2. Oktobar“ Zrenjanin, OŠ „Đura Jakšić“ Zrenjanin.

„Broj učesnika se povećao u odnosu na prošlu godinu, kao i broj gledalaca ovde. Dešava se nešto zaista lepo u našem gradu, što širi srca i uliva optimizam. Ova manifestacija ne poznaje granice, ni u kom smislu, ovde i devojčice igraju fudbal. Imamo zdravu hranu, crtaju se naj sportisti, zabavno je i mi imamo sreće što učestvujemo. Nadam se da ćemo i u Sarajevu imati predstavnike našeg grada, gde ćemo imati priliku da se upoznamo i sa predstavnicima drugih škola, i da deca razmene iskustva. Veliki je značaj i srećna sam što će finale biti u našem gradu, i što će ovo za decu biti veliko iskustvo“, naglasila je predsednica aktiva direktora osnovnih škola Vesna Sakelšek.

U manifestaciji su učestvovala i deca predškolskog uzrasta („Mini Žogarija“), ali njihovo uščešće nije bilo takmičarskog karaktera. Bilo je prisutno četrdesetoro dece sa svojim vaspitačima.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh