I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Značajno ubrzana procedura ostvarivanja prava osiguranika na lekarskim komisijama

Od kako je uveden Šalter br 2, osiguranici koji nisu u zakonskoj obavezi i nemaju potrebe hitnosti za overu uputa za lečenje van matične filijale, ne moraju da čekaju obradu zahteva u filijali sa drugim osiguranicima.

Dosadašnje procedure poput overe uputa za lečenje van matične filijale, produžetka privremene sprečenosti za rad, ostvarivanja prava za rehabilitaciju, overe medicinsko-tehničkih pomagala, zahtevale su znatno više vremena. Osiguranici su dolazili pre početka radnoga vremena, čekali prvo u kancelariji 7, a zatim odlazili na šalter i čekali overu.

Uvođenje Šaltera 2 mnogo je olakšalo i vremenski smanjilo tok procedure. Svaki osiguranik po predaji zahteva dobija potvrdu sa naznačenim vremenom preuzimanja overenog uputa, u zavisnosti od vremenskog perioda zakazivanja pregleda van matične filijale.

Fordomanija

Procedura:

  • osiguranik ostavlja dokument kod službenika na šalteru 2
  • nije potrebno čekati overu uputa
  • u roku od par dana zahtev se obrađuje na lekarskim komisijama i vraća na šalter 2 gde osiguranik sa potvrdom preuzima gotov predmet

Zbog ovakve procedure smanjili su se redovi i gužve u toku čekanja obrade zahteva lekarske komisije, jer od sada ona ih obrađuje posle prijema stranaka.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Direktno na lekarskoj komisiji vrši se overa hitnih uputa za lečenje van matične filijale, produženje privremene sprečenosti za rad i overa medicinsko tehničkih pomagala.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh