I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Značaj izgradnje autoputa Zrenjanin – Beograd – Novi Sad

Nakon što je nedavno potpisan Memorandum o razumevanju i izradi planske i tehničke dokumentacije za izgradnju auto-puta Beograd (Borča) – Zrenjanin – Novi Sad o značaju izgradnje ovakve saobraćajnice za RTS je govorio dr Dejan Molnar.

U prošlim planovima bila je predviđena izgradnja saobraćajnice sa 4 trake ali su kineski investitori zahtevali da to bude autoput punog profila. Buduća trasa neće pratiti sadašnji put između Zrenjanina i Beograda već će ići kroz opštine Opovo i Kovačica.

– Realizacija ovog projketa bila bi od izuzetnog značaja za razvoj Grada Zrenjanina, Banata, uopšte ovog dela Srbije. Poznato je da  Banat zaostaje u proseku 15 % u odnosu na republiku, a čak duplo manje je razvijen od Beograda dok je recimo Južnobački okrug 1,5 put razvijeniji od Banata. Prema empirijskim istraživanjima zemlje centralne i istočne Evrope odnosno njihovi regioni koji su zaokružili realizaciju velikih infrastrukturnih projekata, drumske infrastrukture i povezali ih sa panevropskim koridorima ostvarili su natprosečne nivoe ekonomske razvijenosti, zaposlenosti i produktivnosti. To su razlozi da verujemo da realizacija ovog konkretnog projekta  predstavlja dobru priliku da se smanji jaz u odnosu na ostatak republike – izjavio je za RTS dr Dejan Molnar sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

PerSu marketi

Izgradnjom saobraćajne infrastrukture preduzeća povećavaju svoju efikasnost, konkurentnija su, a isto tako i kompanije van Zrenjanina i Banata imaju interesa da ulažu na ovo područje jer je ono dobro povezano sa velikim tržištima. Skraćuje se vreme putovanja ne samo do Beograda ili Novog Sada već i do Mađarske i Rumunije što je nama najbliže ali i do same Evropske unije.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prema planu budućeg autoputa predviđena je izgradnja tri mosta, dva na Tamišu i jedan na Tisi te 12 petlji.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh