I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Zlatne ruke Anke Paskaš iz Banatskog Karađorđeva za rakiju od zove

Meštanka Banatskog Karađorđeva, Anka Paskaš (84), majka troje dece i baka troje unučadi i jednog praunučeta, ceo zivot je provela radeći oko poljoprivrede, baveći se stočarstvom i proizvodnjom sira.

Ankina ljubav prema poslu se ni danas ne smanjuje, pa tako se već 10 godina bavi proizvodnjom rakije, ali i prozvodnjom metli za čišćenje koje prodaje na pijaci.

Anka u svom velikom domaćinstvu proizvodi rakije od jabuke, višnje, kruške, kajsije, ali i razne likere i lekovite rakije. Ono što je ističe od drugih proizvođača rakija je da Anka proizvodi rakiju od zove, koja se dobija na dosta teži način nego ostale rakije.

I Taxi Zrenjanin

Taj mukotrpan rad podrazumeva branje crnih bobica kada zova sazri, zatim se otvara bobica po bobica, redovno se meša, a u samoj proizvodnji se dodaju kvasac i voda procentualno. Kada je već za pečenje, kao i drugo voće, mora da se izabere tačno u dan koji će biti dan za pečenje.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Da bi proizvodnja bila kvalitetna rakija od zove je poslata na Institut nekoliko puta, a prošle godine je dobijen i sertifikat za kvalitet.

Anka je sa rakijama do sad osvajala nekoliko medalja na raznim takmičenjima a nova je i zlatna medalja i diploma koju je osvojila na ovogodišnjem 2. Festivalu rakije u okviru Pile festa u Žitištu, a samo dan nakon učešća na takmičenju Anka je pekla i novu rakiju od zove.

Za kraj ostaje nam da poželimo Anki da je i dalje služi zdravlje i da i dalje bude uspešna u svojim aktivnostima.

Izvor, foto: http://www.zitisteonline.com/test-vesti/1414-zlatne-ruke-anke-paskas-za-rakiju-od-zove?fbclid=IwAR1I9BxVKjlWCflbAGmcTV9pmAZ6-p1HiYTrpxjKfIWWgKd0irXJiGpBiqY

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh