I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zlatne ruke Anke Paskaš iz Banatskog Karađorđeva za rakiju od zove

Meštanka Banatskog Karađorđeva, Anka Paskaš (84), majka troje dece i baka troje unučadi i jednog praunučeta, ceo zivot je provela radeći oko poljoprivrede, baveći se stočarstvom i proizvodnjom sira.

Ankina ljubav prema poslu se ni danas ne smanjuje, pa tako se već 10 godina bavi proizvodnjom rakije, ali i prozvodnjom metli za čišćenje koje prodaje na pijaci.

Anka u svom velikom domaćinstvu proizvodi rakije od jabuke, višnje, kruške, kajsije, ali i razne likere i lekovite rakije. Ono što je ističe od drugih proizvođača rakija je da Anka proizvodi rakiju od zove, koja se dobija na dosta teži način nego ostale rakije.

PerSu marketi

Taj mukotrpan rad podrazumeva branje crnih bobica kada zova sazri, zatim se otvara bobica po bobica, redovno se meša, a u samoj proizvodnji se dodaju kvasac i voda procentualno. Kada je već za pečenje, kao i drugo voće, mora da se izabere tačno u dan koji će biti dan za pečenje.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Da bi proizvodnja bila kvalitetna rakija od zove je poslata na Institut nekoliko puta, a prošle godine je dobijen i sertifikat za kvalitet.

Anka je sa rakijama do sad osvajala nekoliko medalja na raznim takmičenjima a nova je i zlatna medalja i diploma koju je osvojila na ovogodišnjem 2. Festivalu rakije u okviru Pile festa u Žitištu, a samo dan nakon učešća na takmičenju Anka je pekla i novu rakiju od zove.

Za kraj ostaje nam da poželimo Anki da je i dalje služi zdravlje i da i dalje bude uspešna u svojim aktivnostima.

Izvor, foto: http://www.zitisteonline.com/test-vesti/1414-zlatne-ruke-anke-paskas-za-rakiju-od-zove?fbclid=IwAR1I9BxVKjlWCflbAGmcTV9pmAZ6-p1HiYTrpxjKfIWWgKd0irXJiGpBiqY

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh