I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Žitohemu isključena struja – propadaju 92 tone jabuka

Više od 92 tone sertifikovane organske jabuke, skladištene u hladnjačama „Žitohema“, moglo bi uskoro da propadne, ako ovo zrenjaninsko preduzeće hitno ne dobije struju, koja mu je isključena početkom meseca.

jabuke

Kompanija specijalizovana za proizvodnju i preradu zdrave hrane i pružanje usluga u oblasti biofarmacije, bez struje je ostala zbog duga prema „Elektrovojvodini“ od 4,3 miliona dinara, ali i zbog sumnje da je potkradala to privredno društvo.

„Kada su radnici Elektrovojvodine došli u firmu da očitaju brojila za struju rekli su mi da postoje određene nepravilnosti za koje, iskreno rečeno, nisam ni znala. Naknadno su nas optužili da krademo struju i isključili su nas sa mreže. Od tada su, međutim, ispravili sve nepravilnosti u trafo stanici, tako da nemamo mogućnost da obavimo veštačenje i utvrdimo istinu“, izjavila je vlasnica „Žitohema“ Dušanka Đukić.

I Taxi Zrenjanin

Ona je navela da je od 4. oktobra, kada je preduzeće ostalo bez struje, došlo do kondenzacije u komorama u kojima je bilo uskladišteno 92 tone jabuka, i do slivanja vode.

„Sav pod u hladnjači je bio mokar, pa da jabuke, koje su čuvane na temperaturi od dva stepena iznad nule, ne bi napala plesan, premestili smo ih u drugu komoru. Svake večeri sam dolazila da bih otvorala vrata od komore kako bi ušao hladan vazduh i tako sačuvala jabuke vredne ukupno 13 miliona dinara. Ali, jedino rešenje jeste da nam Elektrovojvodina ponovo uključi struju“, kazala je Đukićeva.

„Žitohem“ je podneo zahtev sudu da kao privremenu meru izrekne uključenje električne energije. Međutim, iz suda je stigao odgovor da zahtev ovdašnje firme nije potpun i da u njemu nije naveden datum tužbe koju je podnela „Elektrovojvodina“, iako je, uverava Đukićeva, to učinjeno.

„S obzirom na to da se u Žitohemu sprovodi plan reorganizacije i da su mi pristigle na otplatu rate dugova, plašim se da iza poslednjih događaja stoji neko ko hoće jeftino da kupi firmu. Jedini način da plaćam rate jeste da prodam organsku jabuku. A trenutno ne mogu da je ohladim da bih je izvezla, a ne mogu ni da je održim zdravu, jer će uskoro početi da propada“, zaključila je vlasnica „Žitohema“.

Izvor : Dnevnik

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh