I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Meštani Belog Blata protiv antene „Telenora“

Gradska uprava Zrenjanina povredila je prava G. J. iz Beograda i žitelja Belog Blata, kod Carske bare, jer je odobrila da u tom zaštićenom rezervatu flore i faune Telenor izgradi antenu, ocenila je zaštitnik građana Dragana Radlovački Grozdanov.

Ona je obrazložila da je rešenje u suprotnosti sa odredbama zrenjaninskog Prostornog plana grada koji predviđa opšte uslove i principe građenja za mreže mobilne telefonije, po kojem antena ne može biti izgrađena u prečniku od 30 metara u odnosu na stambene objekte. Gradska uprava je to propustila da utvrdi i izdala rešenje za gradnju, ukazala je Grozdanov pa je zbog toga i preporučila Gradskoj upravi da stanje ispravi.

G.J. je od Grozdanov u maju zahtevala da se ispita na osnovu čega je izabrana lokacija za antenu mobilne telefonije u Belom Blatu, u centru etno i ekološkog naselja zaštićenog rezervata flore i faune koje je jedan od poznatih evropskih centara flore i faune, a pored toliko nepreglednog zemljišta koje okružuje Belo Blato. Ona je od zaštitnice zatražila angažovanje kako bi se, sprečila veća i dugoročna šteta za stanovnike Belog Blata i rezervata.

Grozdanov je izjavila da je Gradskoj upravi omogućeno otklanjanje nepravilnosti u toku istrage, ali da je njena intervencija ostala bez rezultata. „Time je Gradska uprava pokazala nespremnost za saradnju“, navela je zaštitnica građana u svom saopštenju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

ŠTA KAŽE TELENOR  O ZRAČENJU?

Na zvaničnoj internet stranici kompanije Telenor u Srbiji nalaze se podaci o zračenju mobilnih antena, koji ukazuju da „Zračenje spoljašnje mobilne antene iznosi 10 do 15 W, nekada i znatno manje. Potrebno je da ste na razdaljini manjoj od 3 metra (tačno ispred antene, i to na istoj visini) da biste primili signal čija jačina odgovara nivou graničnih vrednosti SZO i Norveške uprave za zaštitu od zračenja.

Da bi se obezbedila pokrivenost signalom u retko naseljenim oblastima, Telenor ponekad koristi predajnik slabog dejstva ili pojačivač. Oba ova uređaja imaju maksimalno dejstvo prenosa od oko 1W. Zato je moguće da se antene postavljaju i na maloj udaljenosti od stambenih zgrada i drugih objekata. Takva rešenja, po kojima je Telenor poznat, doprinose širenju mreže i povećanoj pokrivenosti teritorije signalom, a takođe i smanjenju jačine signala i mobilnih antena i mobilnih telefona“.
Izvor : pressonline, portal I love Zrenjanin
Foto : Vesti online

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh