I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Zimska služba: Za zimu spremno 100 tona soli i 60 tona kamenog agregata

Zimska služba JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin startovala je sa svojim akivnostima 15. novembra. Ova služba, kao i svake godine, biće u pripravnosti sve do 15. marta.

– Spremno dočekujemo i ovu zimu. Programom održavanja ulica u zimskom periodu, predviđeno je iznošenje snega iz ulica užeg centra grada, kao i čišćenje i uklanjanje snega i leda sa javnih površina (trotoari, parkinzi, biciklističke staze, stepeništa na mostovima i nadvožnjacima), posipanje javnih površina odgovarajućim sredstvima (so i kameni agregat) radi sprečavanja stvaranja poledice i kliznih mesta, razgrtanje i odnošenje snega iz užeg centra grada kada snežni pokrivač dostigne 50 cm ili smeta pešacima, biciklistima i ostalim učesnicima u saobraćaju, pojasnili su u ovom preduzeću.

Za održavanje grada u zimskom periodu biće angažovano 50 radnika, a od mehanizacije su spremna 2 kamiona „Zastava“, 2 kipera, 3 traktora IMT 560, 3 traktora „Antonio Karraro“ koji su opremljeni daskama za guranje snega i posipačima, 2 skipa, 1 Bob-Cat, 1 top za sneg i mini čistilica . Za ovu zimu obezbeđeno je 100 tona soli i 60 tona kamenog agregata.

Fordomanija

U gradu se mogu videti prepoznatljivi spremnici za so u koje može da se odloži 1000 kilograma soli.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Stepen angažovanosti zimske službe zavisiće od vremenskih uslova. Prioritet održavanja u zimskoj službi imaju ulice iz I prvog stepena održavanja (uži centar) i svi mostovi iz programa održavanja, javno prometne površine uz magistralu i ostale javno prometne površine iz programa II stepena održavanja, naveli su u Čistoći i zelenilu.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh