I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zima odavno pokazala zube – zvaničan početak 21. decembra u 23,22h

Zima za stanovnike severne polulopte  ove godine po astronomskim merilima počinje u petak 21. decembra u 23 sata i 22 minuta.

Zube nam je pokazala još prošlog petka donevši u Zrenjanin rekordne količine snega od 47 do 50 centimetara, a jednako neugodne su i temperature. 21. decembra naša najbliža zvezda Sunce je na najnižoj tački u odnosu na zamišljeni nebeski ekvator koji je zapravo projekcija  Zemljinog ekvatora na nebeski svod. Sunce zbog toga i jedva da greje našu severnu hemisferu, a i obdanica je tog dana najkraća. U Zrenjaninu će Sunce izaći u 7:15, a zaći će u 15:58.

Ako je za utehu od 21. decembra dan se postepeno produžava, do prvog dana proleća kada noć i dan jednako traju pa sve do 21. juna kada je dan najduži, a Sunce ujedno i na najvišoj tački.

I Taxi Zrenjanin

 

Tokom zimskih noći i nebo je najlepše, barem tako tvrde astronomi. To je zato što zimi nema lelujanja vazduha i raznih vodenih i drugih isparenja pa je nebo kristalno jasno, naravno ukoliko nema oblaka. Tzv. zimski šesterougaonik kojem se poznavaoci ali i amateri dive čine zvezde Sirius, Rigel, Aledebaran, Profion, Kastor i Kapela. Pa eto ako baš niste ljubitelji snega i zime barem na nebu nađite nekoliko prizora koji će vas oraspoložiti.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh