I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Zima će ipak biti blaga?

Republički hidrometeorološki zavod reagovao je na pojedine prognoze da će predstojeća zima biti jedna od najhladnijih i da će temperature dostizati i do minus 30 stepeni. Ovaj zavod objavio je saopštenje „u cilju izbegavanja senzacionalističkih informacija“,  a u kojem se navodi da najnoviji prognostički materijal Evropskog centra za srednjoročnu prognozu vremena(ECMWF), predviđa da će nastupajuća zima biti prosečno hladna sa prosečnom količinom padavina.

„Za zimski period od 01.12.2012 do 28.02.2013 predviđa se da će se srednje temperature vazduha kretati  u intervalu od 1 do 50C, a u brdovito planinskim predelima od  -40C do -10C. Najhladniji deo zime bi trebao da bude u drugoj polovini januara uz pojavu mrazeva. Na Pešterskoj visoravni  jutarnje temperature kratkotrajno mogu da dostignu -300C, što je u tom  kraju uobičajena pojava“.

Republički hidrometeorološki zavod navodi i da je ova prognoza ECMWF centra „najoštrija“ a da drugi centri imaju još blaže prognoze za predstojeću zimu. Sezonska prognoza vremena RHMZ u narednih 6 meseci, može se pogledati posredstvom linka

PerSu marketi

http://www.hidmet.gov.rs/ciril/prognoza/sezona.php

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh