I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Ženski boks: Zvonko Vujin promoter Kupa nacija

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZrenjanin će od 9. do 12. januara biti domaćin međunarodnog turnira u boksu za žene „Kup nacija“, na kom je učešće najavilo 130 takmičarki iz 16 zemalja, sa 4 kontinenta! Organizatori takmičenja su bokserski savezi Vojvodine i Srbije, tehnički organizatori su bokserski klub Banat Zrenjanin, Sportski savez Grada Zrenjanina i Javna ustanova Sportski objekti Zrenjanin, a pokrovitelji Grad Zrenjanin i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine. Turnir se održava u „Kristalnoj dvorani, a ulaz na sve borbe će biti besplatan.

 Bokserke će se nadmetati u tri uzrasne kategorije: elita-seniorke, mlade devojke i juniorke (Elite Woman, Youth Girls, Junior Girls), a u žiriju za borbe naći će se, između ostalih, naši nekadašnji i sadašnji bokserski asovi Zvonko Vujin, Tadija Kačar, Dragomir Vujković, Milenko Jovičić, Milan Piperski.
Javnosti su se danas obratili organizatori, domaćini i učesnici turnira, na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj kući u Zrenjaninu. Gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, ističe značaj jednog ovakvog takmičenja za promociju sporta, ali i našeg grada:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA– Dobro je da se Zrenjanin promoviše kao sredina koja može uspešno da organizuje ovakve sportske turnire, da se u javnosti istakne da grad živi na pravi način, a prisutan je i ekonomski efekat, jer se dovođenjem većeg broja gostiju poboljšava i privredni ambijent. Potrudili smo se, uz ljudske i materijalne resurse koji su nam bili na raspolaganju, uz naše prijatelje iz Bokserskog saveza Vojvodine i sve druge prijatelje i sponzore turnira, da na najbolji način organizujemo ovo značajno takmičenje – istakao je gradonačelnik Zrenjanina i posebno se zahvalio Zvonku Vujinu, nekadašnjem bokserskom asu, što je svojim autoritetom i imenom pristao da u svojstvu promotera podrži organizaciju turnira.

Jovan Panić, predsednik Vojvođanskog bokserskog saveza i direktor turnira, rekao je da je „Kup nacija“ dobio zvanično priznanje Evropske bokserske federacije da je najjači turnir u ženskom boksu na evropskom kontinentu.

– Zbog svoje velike bokserske tradicije i organizatorskih mogućnosti i sposobnosti, prepoznali smo Zrenjanin kao grad za održavanje jednog ovakvog takmičenja, u čemu smo dobili podršku gradskih čelnika. Publika u Kristalnoj dvorani imaće tokom četiri dana priliku da vidi „krem“ ženskog olimpijskog boksa, koji je po prvi put izašao na scenu na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Reprezentacije poput Kazahstana, Rusije, Indije su velesile u ženskom boksu i biće predstavljene i u Zrenjaninu. Očekujem da publika uživa u borbama, a od grada Zrenjanina da bude pravi i gostoljubiv domaćin – rekao je Panić.

Šef stručnog štaba i prvi trener ženske bokserske reprezentacije Srbije, Marko Tubić, istakao je da će domaću reprezentaciju predstavljati 24 takmičarke – 10 u seniorskoj, 13 u mlađoj i jedna u juniorskoj kategoriji, a među njima će biti i Zrenjaninka Milanka Mima Tadić, članica BK Banat, koja će nastupiti u seniorskoj kategoriji, do 54 kg težine.
Takmičenja u okviru 2. Kupa nacija počinju u sredu, 9. januara, u 15 časova, eliminacionim borbama. Ceremonija otvaranja turnira održaće se istog dana u 17.30 časova. U četvrtak, 10. januara i petak, 11. januara, na programu su četvrtfinalne i polufinalne borbe, takođe s početkom u 15 časova, dok je subota, 12. januar dan predviđen za finalne borbe, koje počinju u 13 časova.

 

I Taxi Zrenjanin

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
  • Divider

  • Divider
Na vrh