I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Ženska odbornička grupa obradovala decu i mlade iz centra „Alternativa“

Predstavnice Ženske odborničke mreže posetile su danas Dnevni centar za decu i omladinu sa invaliditetom „Alternativa“ gde su štićenicima ove ustanove darovale novogodišnje paketiće.

Lepa Arambašić, koordinatorka Ženske odborničke mreže Skupštine grada Zrenjanina, izjavila je za naš portal da se članice mreže od njenog osnivanja savesno zalažu za jednaka prava za sve naše sugrađane i da se aktivno bore protiv bilo kakve diskriminacije.

-Smatramo da je od izuzetne važnosti da i deca, koja su korisnici Dnevnog centra, budu primećena u našem društvu i da njihova srca takođe osete pažnju i brigu o njima. Centar pruža višestruku korist, ne samo za decu, nego i za njihovu porodicu i njihove majke – istakla je Arambašić.

Fordomanija

Deca i mladi su, u znak zahvalnosti gostima, odrecitovali i otpevali nekoliko prazničnih pesama.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Dnevni centar za decu i omladinu sa invaliditetom „Alternativa“ otvoren je 2009. godine.

Prema rečima stručne radnice Centra za socijalni rad, Nevene Montresor, u „Alternativu“ svakodnevno dolazi trinaestoro dece i mladih sa posebnim potrebama, koji ovde dobijaju svu neophodnu brigu stručnih lica zaposlenih u okviru Centra za socijalni rad. Oni su podeljeni u dve grupe, a radi se prihvat lica od 4 do 26 godina.

Podršku današnjoj akciji Ženske odborničke mreže pružili su PerSu marketi i Dragoljub Bjeloglav.

Piše: Tivadar Borbelj

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh