I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Žene udruženja „Đurđevak“ iz Melenaca šampionke su u pravljenju krofni (VIDEO)

U najvećem selu Srednjebanatskog okruga, u Melencima živi nešto više od 6000 ljudi. Baš u tom mestu deluje čak 17 različitih udruženja, a jedno od njih je i Udruženje žena „Đurđevak“.

Vredne domaćice danas su na svoj način rešile da obraduju mnogobrojne goste Melenaca koji su učestvovali u radu Međunarodnog sajma pčelarstva i opreme, a naravno i svoje meštane. Budući da u  udruženju najviše vole da prave kolače po starim receptima, uopšte sve što je vezano za hranu, ovaj put su rešile da umese krofne. Da bi sve bilo kako treba pripreme su počele još u 7 izjutra, mada kada uzmemo u obzir činjenicu da su prethodne noći pomerane kazaljke na satu,onda je dan za njih počeo i mnogo ranije tj. kraće se spavalo.

PerSu marketi

Udruženje žena „Đurđevak“ postoji poslednjih 13 godina. U njemu je aktivno 30- tak žena koje se bave negovanjem starih običaja, starih recepata, a u novije vreme neke mlađe generacije bave se i sve prisutnijim „dekupažom“. Vitrine u prostorijama udruženja krase mnogobrojni pehari, medalje i priznanja osvojena širom Srbije, od Niške i Vrnjačke Banje pa do Subotice. Posebnu celinu predstavlja „lalinska soba“ ukrašena starim stvarima, nameštajem, garderobom.  – U njoj posebno mesto zauzima vezena venčanica stara 50 godina i odeća pokojne baka Olge, jedne naše bivše članice na koju eto na taj način čuvamo uspomenu – kaže Zora Berar predsednica „Đurđevka“.

Mi smo ovog jutra uranili zajedno sa vrednim ženama da bismo vam pokazali recept za preukusne krofne.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh