I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Zemljoradnicima omogućeno kretanje do 20 časova – kako do dozvole?

Paralelno sa setvom jarih poljoprivrednih kultura, kukuruza i suncokreta treba da krene i setva povrća.

Poljoprivrednici ovih dana završavaju setvu šećerne repe i ranije kreću u setvu kukuruza da bi taj posao obavili na vreme. Njive su pripremljene da se krene u posao ali stručnjaci savetuju da se ne kreće prerano u setvu jer je potrebna i određena temperatura zemljišta. Za kukuruz to je temperatura od 10 do 12 stepeni.  Poljoprivrednicima je takođe briga, da li će  moći da se kreću i posle 17 časova. Malo je njih tačno upućeno u to, da se uz radnu dozvolu i dokaz da su aktivno registrovano gazdinstvo može kretati do 20 časova, pa i danas dok traje zabrana kretanja do ponedeljka u 5 časova izjutra, piše Dnevnik.

Zemljoradnici zahteve o dozvoli kretanja treba da upute E-poštom Ministarstvu poljoprivrede i popune obazac sa navednim ličnim podacima, kao i da napišu broj gazdinstva, ističe iz Agrarnog savaza Srbije Nenad Manić.

I Taxi Zrenjanin

„Nakon toga ministarstvo zahtev prosleđuje mesnoj staniici policije koja izdaje dozvolu za kretanje posle 17 časova“, navodi Manić i skreće pažnju da na to, da na dozvolu ne treba dugo čekati. Isto pravilo, kaže, važi i za radnu snagu potrebnu na njivama. I za njih nosilac gazdinstva od policije dobija odobrenje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Jedan od zahteva poljoprivrednika je da im se omogući da rade prikazujući pripadnicima Policije samo Potvrdu o registraciji gazdinstva. – Niko od poljoprivrednika na njivi ili ko se kretao traktorom ka kuči nije bio sankcionisan. Trudimo se da izađemo u susret i proizvođačima mleka, povrtarima, voćarima i proizvođačima meda – naveo je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Epidemija COVID-19 neće uticati na kvalitet i obim setve. Očekujemo 10% veći rod kukuruza i suncokreta u odnosu na petogodišnji prosek – naveo je Nedimović.

izvor: Dnevnik

Kremanska voda
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh