I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Železnički most u istoriju – fotka „Emotivaca“ za uspomenu

Najava iz preduzeća „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d.  da će u sklopu rekonstrukcije pruge Novi Sad – Orlovat – Zrenjanin stari železnički most na Begeju biti uklonjen i zamenjen novim, motivisala je stanovnike obližnjeg naselja Ruža Šulman na malu akciju.

Jedan od članova grupe „Naselje Ruža Šulman“, grupe koja je postala poznata široj javnosti nakon snimanja filma „Naša priča o Ruži“ u vlastitoj produkciji, pozvao je sve članove da se okupe na železničkom mostu i ovekoveče ga na zajedničkoj fotografiji.

– Bio je ovo prilično emotivan skup. Volimo svaki deo našeg naselja pa tako i ovaj most za kojeg mnoge od nas vežu svakojake uspomene. Okupili su se i ljudi sa preke strane sa „Berberskog“ – kaže Miroslav Mihajlović inicijator okupljanja.

PerSu marketi

 

Ovaj železnički most sagrađen je 1937. godine na mestu starog iz 1889. godine. Manje je poznato da je tokom okupacije u II Svetskom ratu na njemu izvršena delimično uspešna diverzija, tada kao prvi oružani otpor okupatoru.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Kako saznajemo „Železnice Srbije“ će kada počne rekonstrukcija pruge Novi Sad – Subotica kompletan teretni saobraćaj  preusmeriti pravcem Novi Sad – Orlovat – Zrenjanin – Kikinda – Subotica. U sklopu tih planova je i zamena sadašnjeg mosta, novim.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh