I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Zeleni Zrenjanina prikupili 1.700 potpisa protiv GMO

Aktivisti pokreta Zeleni Zrenjanina su saopštili da su prikupili više od 1.700 potpisa Zrenjaninaca i okolnih mesta za peticiju kojom bi se usvojio desetogodišnji moratorijum na uvoz, korišćenje i stavljanje u promet GMO (genetski modifikovanih organizama).

ZELENI SRBIJE-AKCIJA PROTIV GMO
Aktivisti su u sklopu kampanje „Misli srcem, jedi zdravo – Stop GMO“ u uličnim akcijama  tokom pet dana trajanja manifestacije „Dani piva“ informisali i edukovali prolaznike o kampanji Zelenih, o GMO, kao i o rizicima po zdravlje i eventualnim posledicama dugoročnog konzumiranja GMO kroz ishranu.

Podesća da je u okviru kampanje partije Zeleni Srbije organizovano potpisivanje peticije i prikupljanje 15.000 potpisa gradjana pokrajine, kojom će se od Skupštine Vojvodine zahtevati donošenje Odluke o desetogodišnjem moratorijumu na uvoz, korišćenje i stavljanje u promet GMO na teritoriji Vojvodine.

Kampanja se vodi i u ostalim gradovima Vojvodine, a Zeleni Srbije intenzivno rade na sprečavanju svetskog GMO lobija da u Srbiji stvori uslove za nesmetanu proizvodnju, trgovinu i korišćenje GMO.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Do sada je 79 gradova i opština u Srbiji, od čega 19 u Vojvodini, uključujući i Zrenjanin, donelo odluku da postanu zona zabrane za GMO.

Izvor: Beta

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh